Zaterdag 20.10.18 | 09.03 uur

Fietsenmaker Jan Meesters biedt vakkundig hulp

ANWB Fietsverlichtingactie op CBS Het Anker

ANWB Fietsverlichtingactie op CBS Het Anker

ANWB Fietsverlichtingactie op CBS Het Anker© Jaap Oudenampsen

Kinderen en jongeren zijn kwetsbaar in het verkeer, helemaal als ze fietsen zonder goede verlichting. Uit onderzoek blijkt dat met goede fietsverlichting de kans op een aanrijding in het donker daalt met wel 20 procent. Daarom doet CBS Het Anker mee met de verlichtingsactie van de ANWB Lichtbrigade om met elkaar het fietsverkeer veilig te maken.

"Het Anker vindt het belangrijk dat haar scholieren veilig naar school fietsen. Helemaal nu dat de dagen weer korter worden, aldus locatieleider Jaap Oudenampsen donderdag in een reactie.

Fietsverlichtingsactie
CBS Het Anker heeft van de ANWB Lichtbrigade een toolkit ontvangen met alle benodigdheden voor een goed verlichte fiets. Hiermee ging de school donderdag aan de slag om de verlichting van de 75 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 te controleren en eventueel te repareren. Vier handig jongens uit de bovenbouw hielpen fietsenmaker Jan Meesters met het uitvoeren van diverse reaparaties. Aan de hand van een checkkaart werden alle onderdelen van de fiets gecontroleerd op veiligheid.

ANWB Lichtbrigade
Vanaf 1 oktober organiseert de ANWB Lichtbrigade met de hulp van 11.000 vrijwilligers meer dan 2.600 acties op basisscholen en middelbare scholen, clubs en verenigingen door het hele land.

Meer weten over ANWB Lichtbrigade? Kijk voor meer informatie op: anwb.nl/lichtbrigade

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 20.10.17 | 11.00 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 4°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.9418 s