Maandag 22.04.19 | 12.24 uur

Leden en oud-leden stralen in Sporthal De Prinsenhof

Overweldigende belangstelling voor jubileum Irene

Trouwe leden staan centraal op Jubileumfeest Irene

Trouwe leden staan centraal op Jubileumfeest Irene© Rob ten Klooster

Na een intensieve voorbereiding van enkele maanden bereikte het jubileumjaar van Chr. Fanfarekorps Irene zaterdag 4 november 2017 het hoogtepunt. Overdag een reünie voor leden en oud-leden en de avonduren ingeruimd voor een jubileumconcert in Sporthal De Prinsenhof in Hasselt.

Ook stond de avond in het teken van de nieuwste cd van Irene Hasselt 'A Marching Odyssey', met beelden van Irene door de jaren heen, voorzien van commentaar van diverse (oud-)leden.

Voorafgaand aan het jubileumconcert stond voor leden en oud-leden een buffet klaar. Jong en oud liet het zich smaken.

De avond voor een volle zaal werd geopend met een bewerking van Psalm 150. Waarna het programma voor de pauze optredens bevatte van het orkest, de drumband en het jeugd- en opleidingsorkest. Daarbij werd populaire muziek van Kensington en Toto afgewisseld met klassieke orkestwerken als Mercury van Jan v.d. Roost en Roll of Honour van Jacob de Haan.

17 Jubilarissen
De jubilerende muziekvereniging zette maar liefst 17 jubilarissen voor het voetlicht; 12,5, 40, 50 of maar liefst 60 jaar lid. De volgende leden
ontvingen een onderscheiding.

12,5 jaar
Joanne Admiraal, Aletta Boezelman, Matthan van Eijnsbergen, Jorik Kamphof, Edward de Leeuw, Aaldert Pleijsier, Beja Postma, Gerriëtte Rietman, Ingrid Sterenberg, Erik Strijker en Andrea ter Wee.

40 jaar
Bea van de Groep

50 jaar
Henk Bergman en Joke Bergman

60 Jaar
Aaldert Bergman, Dick Bergman en Jan Hilboezen. Dit drietal ontving behalve de onderscheiding de eerste exemplaren van de DVD ‘A Marching Odyssey’. Samenstelling en montage was in eigen handen van Jan Admiraal jr. en Mark ten Klooster. De dvd (10,00 euro) is te bestellen, via pr@irenehasselt.nl

Na de pauze voegden de reünisten zich bij de verenigingsonderdelen, waardoor er een groot orkest ontstond van meer dan 120 leden. Tijdens de diverse repetities was door dirigenten Henk Beens, Kees Does en Han Koek opgemerkt dat de reünisten het musiceren nog niet verleerd waren. Dit werd duidelijk tijdens de tweede helft van het programma, dat samengesteld was uit verzoeknummers van de reünisten.

De muzikanten speelde 'Massed Band de Mars der Medici'. De zaal werd er stil van. Maar ook de andere stukken, variërend van Ross Roy tot Scotland the Brave brachten het publiek in vervoering.

De avond werd afgesloten door voorzitter Beja Postma, met een oprecht dankwoord voor het organisatiecomité, bestaande uit Nieke Kamphof, Marko Nijmeijer, Esther Spijkerman en Nelleke van der Weij. Het door de leden spontaan ingezette clublied ‘Voor Irene zijn wij allemaal’ vormde een prachtige afsluiting van een enerverende dag.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 07.11.17 | 13.51 UUR
Vandaag:
25° | 9°
Meer weer...
Morgen:
22° | 9°


LIVE SPORT
V.V. Buitenpost - SC Genemuiden 1-1
Olympia'28 - DSV'61 0-0
DESZ - NEC Delfzijl 2-0
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.73856 s