Maandag 20.08.18 | 10.58 uur

Banketbakkerij Roy Ekkelenkamp heet oudgedienden welkom!

'Winkelmeisjes' Bets, Magda en Aly terug achter de verkoopbalie

Banketbakkerij Roy Ekkelenkamp heet oudgedienden welkom!

Banketbakkerij Roy Ekkelenkamp heet oudgedienden welkom!© M. Sol

Na 40 jaar van (geoorloofde) afwezigheid stonden zaterdag 11 november 2017, de drie 'winkelmeisjes' van weleer, Bets, Magda en Aly, weer achter de verkoopbalie van Banketbakkerij Roy Ekkelenkamp in Zwartsluis. Een bijzonder moment voor de banketbakkerij om de Sluziger dames, nog één keer, op de gevoelige plaat vast te leggen.

Het begon afgelopen zomer bij een jaren zeventig-foto die opdook van de 'winkelmeisjes'. Bets, Magda en Aly. Hét drietal uit een ver, ver verleden. Vriendelijk, behulpzaam en destijds in dienst bij Banketbakkerij Jan Ekkelenkamp.

"Zou het niet leuk zijn om het drietal aan oudgedienden nog één keer achter de toonbank te zetten, voor de verkoop van gebak en koekjes", zegt Roy Ekkelenkamp terugblikkend. Het idee vond gauw zijn weg in het dorp.

De Sluziger wist speciaal voor deze gelegenheid de aloude recepten (de jaren zeventig, red) bij elkaar te halen om hiervan bijbehorende producten op ambachtelijke wijze af te bakken. Het werd zaterdag hét verhaal van Bets, Magda en Aly. Klanten kwamen oude herinneringen ophalen en proefde de sfeer van vroeger. Toen geluk nog heel gewoon was...

Door: De Zwartewaterkrant | R.W. Jansema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 11.11.17 | 13.43 UUR
Vandaag:
25° | 14°
Meer weer...
Morgen:
24° | 13°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.32108 s