Maandag 20.05.19 | 12.52 uur

'Nederland Leest' in Zwartewaterland

Lezing door futuroloog Willem Peter de Ridder

Nederland Leest staat dit jaar in het teken van robotica. Daarom organiseert de Bibliotheek Zwartewaterland een lezing door dr. Willem Peter de Ridder over de invloed van robotica op de werkgelegenheid.

Lezing door futuroloog Willem Peter de Ridder
Tijdens Nederland Leest organiseert Bibliotheek Zwartewaterland een lezing door dr. Willem Peter de Ridder in Bibliotheek Hasselt op donderdagavond 16 november.
De Ridder is directeur van Futures Studies. Als futuroloog helpt hij organisaties bij het verkennen van de toekomst, het bedenken van toekomstbestendige strategieŽn en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen. De lezing gaat over de invloed van robotica op de werkgelegenheid.

De robot in de maatschappij
Ze werden al een eeuw geleden voorspeld, maar nu zien we ze toch echt in grote getale in de samenleving. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende autoís, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. Terwijl robots in fabrieken en op bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan. Tegenwoordig worden zelfs krantenartikelen al door bots geschreven.
Waar eindigt dit? In een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten?

De lezing is op donderdag 16 november om 20.00 uur in Bibliotheek Hasselt. De entree bedraagt 8,50 euro voor niet-leden, leden betalen 7,00 euro. Vanaf 19.30 uur bent u welkom. Kaarten zijn te reserveren via www.bibliotheekzwartewaterland.nl of in uw Bibliotheek. Mocht je deze avond niet kunnen, dan ben je op vrijdagavond 24 november welkom in Bibliotheek Steenwijk.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 14.11.17 | 08.20 UUR
Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
21° | 3°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.27327 s