Maandag 20.05.19 | 12.52 uur

Hasselter oude bekende van SCAB

Flik exposeert in de bibliotheek Hasselt

Flik exposeert in de bibliotheek Hasselt

Flik exposeert in de bibliotheek Hasselt © SCAB

Vanaf vrijdag 1 december exposeert Hans Flik zijn schilderijen in de leeszaal van de bibliotheek Hasselt. "Hans geniet bij de Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek Hasselt Hans vooral bekendheid van de filmclub (25 jaar lang prachtige films in de bibliotheek en de Molen), maar daarnaast houdt hij zich in zijn vrije tijd bezig met schilderen en tekenen. Jarenlang was hij ook lid van de Hasselter Expressie Klub, die ieder jaar exposeren ter gelegenheid van het Euifeest. Maar nu een solo expositie van Hans in de leeszaal", aldus het SCAB.

Hans Flik is geboren in Zwolle, maar woont al vanaf 1974 in Hasselt. Daar runde hij na zijn pensionering een winkel in antiquarische en tweedehands boeken met in de etalage af en toe zijn schilderwerk. Nu gaat de handel in boeken alleen nog via internet.

"Van jongs af aan is het schilderen me aangeleerd. Mijn moeder was een verdienstelijk schilderes."

Hans Flik is autodidact en heeft, afgezien van enkele cursussen bij het Celecentrum Zwolle, steeds zijn eigen weg gezocht en gevonden. Het gebruik van kleur is zijn passie. Hoe primairder hoe beter. Hij hanteert daarbij diverse technieken; de meeste werken zijn redelijk figuratief maar soms kruipt er een abstract addertje onder het gras. Hij voelt zich als schilder een kolorist, met een zwak voor de fauvisten.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 04.12.17 | 15.18 UUR
Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
21° | 3°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.2882 s