Donderdag 23.05.19 | 20.50 uur

Participatie en raadsverkiezingen centrale thema’s

Samen Actief dag op 17 maart 2018

De gemeente Zwartewaterland organiseert op 17 maart 2018 in het gemeentehuis de Samen Actief dag. Deze dag staat in het teken van participatie en de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Inwoners kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur inspiratie opdoen bij de verschillende bewonersinitiatieven en meedenken over het Zwartewaterland van de toekomst. Daarnaast kunnen ze opstappen op de Verkiezingenbus, een bezoekje brengen aan de politieke markt en aanwezig zijn bij een politiek debat. Ook voor de kinderen zijn er activiteiten. De Samen Actief dag is ook de start van het participatietraject van de Omgevingsvisie en de visie Sociaal Domein.

De Samen Actief dag is in het gemeentehuis van Zwartewaterland, Telvorenstraat 2 te Hasselt. Inwoners, brandweer, politie, Waterschap, (kandidaat)raadsleden en vertegenwoordigers van de ambtelijke organisatie werken samen Actief aan een leerzame maar vooral ook gezellige dag.

Inwonersinitiatieven
In de gemeente Zwartewaterland wonen veel mensen die graag iets doen voor hun stad, dorp of buurtschap. “Het is prachtig als de energie van onze inwoners tot uiting kan komen in iets wat de gemeente fijner maakt om te wonen,” aldus burgemeester Bilder. “Daarom wil de gemeente investeren in het meer samen mogelijk maken. We hebben al prachtige inwonerinitiatieven gezien. Aanleg van speelterreinen, onderhoud van groen, een spelmiddag voor buurtkinderen en nog veel meer. Per idee bekijken we of het past binnen de regelgeving waar de gemeente mee te maken heeft. Wat kan wel? Wat kan niet? Zien we samen ruimte om de grenzen te verleggen?” Op de Samen Actief dag presenteert een aantal van deze inwonersinitiatieven zich.

Geďnteresseerd in politiek Zwartewaterland?
Inwoners die geďnteresseerd zijn in de politiek komen op 17 maart uitgebreid aan hun trekken. Om 11.00 en 14.00 uur is er een politiek debat geleid door lokale journalisten. Tussen de debatten door kunnen bezoekers een bezoekje te brengen aan de politieke markt. Alle politieke partijen in Zwartewaterland zijn aanwezig om met de bezoekers over de verkiezingsprogramma’s of andere zaken te praten. Ook rijdt er een Verkiezingenbus langs de kernen.

Foto- en kleurwedstrijd
Inwoners wordt gevraagd om een foto te maken van hun mooiste plekje in Zwartewaterland.Tijdens de Samen Actief dag wordt de winnaar van de fotowedstrijd bekend gemaakt. Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd en een puzzeltocht.

Programma
Het definitieve programma wordt de komende weken via de lokale mediakanalen en www.zwartewaterland.nl bekend gemaakt.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 17.02.18 | 10.42 UUR
Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
20° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.2836 s