Zaterdag 20.10.18 | 09.03 uur

Aan de vooravond van de Stille Week

Passieconcert Harvest of Sorrows in Hasselt

Passieconcert Harvest of Sorrows in Hasselt

Passieconcert Harvest of Sorrows in Hasselt© Jan Amse

CRK Voices, onder leiding van Jan Quintus Zwart, geeft op 27 maart 2018 een passieconcert in de Ichthuskerk te Hasselt. Het concert beginnen om 20.00 uur en op het programma staat de passiecantate ‘Harvest of Sorrows’.

Deze door het publiek hooggewaardeerde cantate is door het koor eerder integraal uitgevoerd en wordt dit keer aangevuld met een aantal nieuw ingestudeerde liederen. De liederen worden instrumentaal begeleid door Ronald IJmker (piano) en Evan Bogerd (orgel).

Aan de vooravond van de Stille Week en als onderdeel daarvan zal deze cantate als een compleet werk worden uitgevoerd, waarin het koor een aantal momenten uit het lijdensverhaal schildert in klank en woord. Ook de muziekinstrumenten dragen bij aan de ervaring van de diepte van het lijden en sterven van Jezus. De liederen uit de cantate zijn geschreven door de Amerikaanse componist Joseph M. Martin.

CRK Voices is een koor met ruim honderd enthousiaste zangers en zangeressen uit een zeer ruim gebied rondom Kampen, die in wel en wee met elkaar meeleven. Het koor geeft bijzondere aandacht aan koorscholing, onder meer onder leiding van Marjo van Someren (vaste zangpedagoge van CRK Voices). Met deze scholing hoopt Voices de koorkwaliteit tot een hoger niveau te brengen. In april organiseert het koor een koorscholingsdag, met als bijkomend voordeel dat de onderlinge band van koorleden wordt versterkt.

Het repertoire dat dirigent Jan Quintus Zwart voor het koor selecteert, is voornamelijk Engelstalig (veelal van Amerikaanse componisten) maar ook veel Nederlandstalige liederen worden ingestudeerd. Naast de Passie- en Kerstconcerten geeft Voices jaarlijks een gratis concert in juni ter afsluiting van het seizoen. Zie voor de concertagenda op de website van CRK Voices.

Kaarten á € 5,00 per stuk zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de koorleden en Foto Tuinman Hasselt. Aan de kerk kosten de kaarten € 7,50. De kerk is open om 19.15 uur, aanvang concert 20.00 uur. Voor meer informatie: www.crkvoices.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 03.03.18 | 10.17 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 4°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.9705 s