Zaterdag 20.10.18 | 09.03 uur

Ga op weidevogelsafari met winnaar Gouden Grutto Award 2018

Maak kennis met onze boerenlandvogels!

Het weidevogelseizoen is in volle gang. De eerste kievitskuikens zijn inmiddels al uit het ei gekropen! Landschap Overijssel organiseert dit voorjaar, samen met vrijwilligers, een aantal activiteiten omtrent de vogels van ons boerenland.

Helaas gaat het niet goed met de vogels van het boerenland. Om icoonsoorten als de grutto, tureluur, kievit, scholekster en wulp te behouden, moeten we ze goed beschermen. Boeren nemen maatregelen om het leefgebied geschikt te houden. Elk voorjaar worden deze boeren geholpen door vele vrijwillige Weidewachters. Ze beschermen nesten en wijzen de boer erop, waar rekening moet worden gehouden met opgroeiende jonge weidevogels.

Vind je het leuk om eens kennis te maken met de wereld van de Weidewachters en de boerenlandvogels? Ga op 19 mei mee op weidevogelsafari met Boer Pelleboer (winnaar Gouden Grutto Award 2018). Of kom een keer vroeg je bed uit voor een demonstratie van de zogenaamde weidevogeldrone rond Lutten of in Twente. Wellicht word je enthousiast om je in te zetten als Weidewachter in Overijssel en zo je steentje bij te dragen aan het behoud van de Big Five van het boerenland.

Kijk op www.landschapoverijssel.nl/weidewachter voor de data van verschillende activiteiten en aanmelding.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 19.04.18 | 09.18 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 4°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.39003 s