Donderdag 16.08.18 | 22.33 uur

Sc Genemuiden heeft geen kind aan HSV de Zuidvogels

Het slot van de competitie wordt ongemeen spannend

Sc Genemuiden heeft geen kind aan HSV de Zuidvogels

Sc Genemuiden heeft geen kind aan HSV de Zuidvogels© Helmich Lubberts

SC Genemuiden heeft na de ruime 6-0 overwinning op HSV de Zuidvogels en na het verlies van v.v. Eemdijk tegen Berkum, de hoop op de titel nog niet opgegeven. Het had in ieder geval geen kind aan het laaggeklasseerde HSV de Zuidvogels. Het won de wedstrijd vrij eenvoudig en door het verlies van de koploper is er weer hoop en gloort een eventuele titel aan de horizon!

SC Genemuiden begon fel. Het zette de Zuidvogels vanaf het begin van de wedstrijd onder druk en gaf duidelijk een signaal af dat het de hoop op het kampioensschap nog niet had opgegeven. In de eerste helft kende SC Genemuiden één manco, het wist slechts één keer te scoren. De kansen waren er wel, maar de scherpte ontbrak.

Toch begon SC Genemuiden voortvarend aan het duel en zette het vanaf het eerste fluitsignaal druk op de gasten uit Huizen, de eerste mogelijkheden waren dan ook voor Sportclub. Zo werd een voorzet van Omar Kavak maar ternauwernood weggewerkt, een kopbal van Dirk muis na een corner niet veel later bracht ook nog niet de beoogde openingstreffer. Deze aanvalsdrift gaf wel aan dat de Sportclub snel een goal wilde maken. Na drie genomen corners was het Roelof de Jong die hiervoor zorgde. Net als vorige week tegen v.v. Staphorst, bracht zijn kopbal de gewenste voorsprong.

HSV de Zuidvogels leek apathisch, kreeg geen vat op de wedstrijd en de mogelijkheden waren spaarzaam. Een ingooi van Steve Promes die door Tim Horsmeier werd verlengd bereikte nog wel Jaap Jong, maar zijn voorzet op Ivo de Heus bracht ook niet de gelijkmaker die de Zuidvogels voor ogen hadden.

In het verdere verloop van de eerste helft was het SC Genemuiden die de bovenliggende partij bleef. Omar Kavak was regelmatig gevaarlijk en zou later nog van zich laten horen. Een reeks van doelpogingen in de slotfase van de eerste helft had de wedstrijd al in een vroeg stadium in het voordeel van Sportclub kunnen beslissen, alleen was de afwerking onvoldoende. Doelpunten vielen er dan ook niet meer, maar in de tweede helft zou Sportclub dit meer dan goed maken.

SC Genemuiden stelde dan ook snel horde op zaken bij aanvang van de tweede helft. De vroege treffer in de 55e minuut was de opmaat naar meer.

Nadat als eerste Sijmon Eenkhoorn en Frank Kuurman in de gelegenheid waren gesteld, was het Omar Kavak die de tweede treffer voor zijn rekening nam. Het ijs was gebroken. HSV de Zuidvogels leek als aan de grond genageld te zijn. Een corner, genomen door Omar Kavak leidde treffer nummer drie in. Zijn voorzet bereikte Jacco Riemens, deze toornde boven alles en iedereen uit en doelman Frank Mol was verslagen.

Met nog een half uur te spelen was de wedstrijd natuurlijk allang gespeeld. Sportclub had verder niet veel meer te duchten en mocht op jacht gaan naar meer doelpunten. Er zouden er nog drie vallen. doelpunten die allemaal op naam van Omar Kavak zouden komen te staan. Nummer vier viel binnen na een corner van Erik Rotman en nummer vijf ronde hij af na een steekpass van Roelof de Jong. Treffer nummer zes maakte de wond bij HSV de Zuidvogels alleen maar groter en deed er verder niet meer zo toe.

SC Genemuiden pakte de volle winst en zag koploper v.v. Eemdijk op eigen veld tegen een nederlaag aanlopen. De race om het kampioenschap in de hoofdklasse B is nog niet gelopen! (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 23.04.18 | 07.11 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 14°
Meer weer...
Morgen:
25° | 13°


AGENDA
  • Zondag 19.08.18
  • Maandag 20.08.18
  • Dinsdag 21.08.18
  • Woensdag 22.08.18
  • Donderdag 23.08.18
  • Vrijdag 24.08.18
  • Zaterdag 25.08.18
  • Volledige agenda...
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.28362 s