Vrijdag 05.06.20 | 13.06 uur

Indrukwekkend bezoek voor basisschoolleerlingen

CBS Het Anker bezoekt Westerbork

CBS Het Anker bezoekt Westerbork

CBS Het Anker bezoekt Westerbork© CBS Het Anker

In aanloop naar de 4 en 5 mei herdenking en vieringen hebben de bovenbouwkinderen van CBS Het Anker uit Hasselt aandacht besteed aan het joodse leven in de Tweede Wereldoorlog. Het begon met een bezoek aan de synagoge in Zwolle waar de kinderen tekst en uitleg kregen over joodse gebruiken en gewoonten. Dit was tevens in het kader van wereldgodsdiensten.

In de klas hebben ze verder gewerkt rondom het jodendom, in combinatie met lessen over de Tweede Wereldoorlog en een rondwandeling langs plekken die verbonden zijn aan de joodse geschiedenis in Hasselt. Hierbij kwamen ook de verhalen van de joodse gezinnen die in Hasselt hebben geleefd naar voren.

Het boek 'Voor ons kwam de bevrijding te laat', mede mogelijk gemaakt door Stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland was hierbij een mooi naslagwerk.

Afgelopen dinsdag hebben de kinderen van groep 7 en 8 het voormalig kamp Westerbork bezocht. Een indrukwekkend bezoek voor kinderen van deze leeftijd. Het begon ook hier weer met het verhaal van één van de joodse gezinnen uit Hasselt. Vervolgens werd aan de hand van verhalen van leeftijdsgenoten het verhaal van Westerbork levend gemaakt. Een dag vol geschiedenis die van belang is te blijven vertellen.

Dit bezoek werd mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van Stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 25.04.18 | 14.39 UUR
Vandaag:
14° | 7°
Meer weer...
Morgen:
16° | 6°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.35949 s