Maandag 22.04.19 | 12.24 uur

Gewillige wilgentenen en handige handen

Tweede wilgentenenhut in Oude Nadorst van Hasselt

Tweede wilgentenenhut in Oude Nadorst van Hasselt

Tweede wilgentenenhut in Oude Nadorst van Hasselt© Jan Haverkate

Tijdens de buurtopruimacties in de wijk Oude Nadorst van Hasselt werden er bij de nazitten verschillende ideeën geopperd om de woonwijk nog mooier te maken. "Het bouwen van een hut van wilgentenen was één van die prima ideeën", aldus Jan Haverkate.

In februari 2017 is een groep enthousiaste ouders en kinderen uit de wijk Oude Nadorst aan de slag gegaan met het bouwen van de eerste hut voor de kinderen. Zaterdag 5 mei 2018 is er een tweede hut voor de jeugd gebouwd van wilgentenen.

"De hutten werden helemaal gemaakt van verse wilgentenen, met bouwkundige assistentie van Jan Dijkstra, dé specialist van de Veldschuur 'Bid & Werk' op het gebied van wilgentenenhutten. Deze twee hutten hebben niets gekost, want alle gebruikte wilgentenen waren gratis overschotten van het wilgenknotten."

De nieuwe hut bestaat nu nog uit een vlechtwerk van kale takken, maar in het voorjaar lopen de meeste takken uit en ontstaat er een dichte hut met een puur natuur groen bladerdek.

"Er zijn vast nog wel meer passende plekjes in Zwartewaterland, waar kinderen zo’n speelhut willen hebben. Een paar uur werk door wat handige ouders en kinderen, wat bouwkundige assistentie van bouwmeester Jan Dijkstra van de Veldschuur, wat gratis wilgentenen en even overleggen met een kerncoördinator van de gemeente Zwartewaterland voor toestemming. Kort en goed, echt ingewikkeld is het niet", zegt Haverkate.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 08.05.18 | 13.42 UUR
Vandaag:
25° | 9°
Meer weer...
Morgen:
22° | 9°


LIVE SPORT
V.V. Buitenpost - SC Genemuiden 1-1
Olympia'28 - DSV'61 0-0
DESZ - NEC Delfzijl 2-0
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
6.14741 s