Maandag 22.04.19 | 12.24 uur

Automobilist (35) raakt zwaargewond bij ongeval

Auto botst frontaal op pilaar viaduct van Ruimzichtweg

Auto botst frontaal op pilaar viaduct van Ruimzichtweg

Auto botst frontaal op pilaar viaduct van Ruimzichtweg© Henry Wallinga

Op de Ruimzichtweg is afgelopen nacht, van dinsdag op woensdag 9 mei 2018 een 35-jarige inwoner van Genemuiden, bij een eenzijdig ongeval, zwaargewond geraakt. De automobilist kwam vanaf de Nieuwe Wetering door onduidelijke reden links in de berm en botste op een pilaar van het viaduct van de N331. Door de klap sloeg de auto terug de weg op en kwam onder het viaduct tot stilstand.

Door de aanrijding was het noodoproepsysteem E-Call in werking getreden. Dit systeem maakt na een ongeval automatisch verbinding met de 112 alarmcentrale via mobiele telefonie en geeft per satelliet direct zijn positie door.

Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaatse en ook een mobiel medisch team kwam met de traumahelikopter naar de Ruimzichtweg.

De Hasselter brandweer heeft een noodbevrijding moeten uitvoeren om de man zo snel mogelijk te kunnen overbrengen naar het ziekenhuis. Het traumateam kwam precies op het moment dat de patiŽnt uit de auto was bevrijd. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De arts van het traumateam is ter ondersteuning van het ambulancepersoneel meegegaan. De toestand van de man is niet bekend.

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Bergingsbedrijf Wolves heeft het wrak opgeladen en afgevoerd. Een medewerker van de Rova kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen.Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 09.05.18 | 13.18 UUR
Vandaag:
25° | 9°
Meer weer...
Morgen:
22° | 9°


LIVE SPORT
V.V. Buitenpost - SC Genemuiden 1-1
Olympia'28 - DSV'61 0-0
DESZ - NEC Delfzijl 2-0
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.8615 s