Zaterdag 20.10.18 | 09.03 uur

Zon, zee, ziekte?

GGD IJsselland vertelt erover in de Stadkamer

Onbezorgd kamperen in Oost-Europa? Lekker naar Gambia in plaats van Spanje? Dol van honden? Zon, zee, zika! Ervaren reizigersadviseurs van GGD IJsselland houden dinsdag 22 mei van 19.30 – 21.00 uur een interactieve avond in de Stadkamer van Zwolle. Over de noodzaak van reisvaccinaties. Met flitsende voordrachten, achtergrondinformatie, korte discussies en de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Elk jaar reizen veel mensen naar bestemmingen waar ziekten zoals hepatitis A voorkomen. Veel van hen weten niet dat je in landen die minder risicovol lijken - zoals Turkije, Tunesië, Egypte of Oost-Europese landen- besmettelijke geelzucht (hepatitis A) kunt oplopen.

"Ouders gaan er bijvoorbeeld vaak van uit dat kinderen de benodigde vaccinaties al hebben gehad via het Rijksvaccinatieprogramma. Maar hepatitis A zit hier niet bij in. Bijna de helft van alle kinderen gaat hierdoor ongevaccineerd op reis naar een risicoland waar hepatitis A voorkomt", aldus een medewerker Reizigerszorg GGD IJsselland.

"Mensen zien een weekje Turkije net als een weekje naar Zuid-Frankrijk en dan sta je er gewoon niet bij stil dat het raadzaam is om vaccinaties te halen. Bij reizen naar verre landen als bijvoorbeeld Gambia krijg je meer te maken met ziekten als malaria of Zika. En dan hebben we het nog niet gehad over hondsdolheid.

Tijdens deze avond vertellen de reizigersadviseurs van GGD IJsselland wanneer je moet vaccineren, hoe je ziekten kunt voorkomen en wat de ziekte is. Geven ze tips, voorbeelden en beantwoorden ze vragen.

De avond is gratis toegankelijk.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 11.05.18 | 16.23 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 4°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
2.08718 s