Zaterdag 20.10.18 | 09.03 uur

Examenperiode 2018 van start!

LAKS opent 31e editie eindexamenklachtenlijn

Maandag 14 mei 2018 opent het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zijn jaarlijkse eindexamenklachtenlijn en gaat het klachtenformulier op examenklacht.nl open. Ook dit jaar kunnen de ca. 211.550 eindexamenkandidaten voor de 31e keer bij het LAKS terecht met al hun vragen en klachten over de organisatie, inhoud en het niveau van de examens.

Het LAKS laat in een persbericht weten dit jaar veel energie te hebben gestoken in een vernieuwing van de site.

"We hebben een nieuwe site, die is gericht op positievere feedback op de examens. Zo is er dit jaar ook de mogelijkheid aan te geven wat goed is aan de examens", aldus Lizelot van Den Berg (15) eindexamencoördinator van het LAKS. Ook heeft het LAKS dit jaar rekening gehouden met de nieuwe AVG privacywetgeving. "Omdat het gaat om grote hoeveelheden persoonsgegevens van jonge mensen wilden we dit goed aanpakken. De nieuwe site moet leerlingen motiveren inhoudelijke kritiek te formuleren. We hopen meer opmerkingen over specifieke vragen binnen te krijgen. Het is extra spannend dit jaar want het LAKS is verhuisd waardoor we een nieuw nummer hebben (030 7900900)."

Het LAKS hoopt dat, naast de examenkandidaten Havo en VWO, vooral examenkandidaten van het VMBO de scholierenorganisatie weten te vinden. "We zijn benieuwd naar de verhalen over de digitale- en praktijkexamens die al op 2 april zijn begonnen. Daar kan van alles bij misgaan, zeker vanwege de vernieuwingen in het vmbo. Elke student heeft recht op een eerlijk en goed examen."

Van den Berg: “Tot nu toe hebben we op examenklacht.nl vrij weinig klachten ontvangen van kandidaten VMBO-basis en kader. Dat kan zowel betekenen dat die examens goed afgenomen worden, als dat de kandidaten ons niet bereiken."

Tijdens de komende examenperiode kunnen de examenkandidaten klachten doorgeven via www.examenklacht.nl en op examendagen tussen 12.00 uur en 19.00 uur bellen naar 030 7900900. Het eindexamenklachtenteam van ruim acht scholieren behandelt elke examendag de telefonische en digitale klachten. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren vertegenwoordigt alle 950.000 scholieren in het Nederlandse voortgezet onderwijs.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 14.05.18 | 13.05 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 4°
Meer weer...
Morgen:
15° | 5°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.2948 s