Maandag 19.08.19 | 15.41 uur

Eerste dag van de eindexamens

Vooral klachten over VWO-examen Wiskunde

Het LAKS kan terugblikken op een goede eerste examendag. "De nieuwe site Examenklacht.nl werkt ondanks de drukte en op een kleine storing met de bevestigingsmail na, zoals we willen", aldus het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) dinsdag in een reactie.

De meeste klachten zijn binnengekomen over Nederlands vmbo tl/gl (3.648). Maar relatief is dat ook een grote groep deelnemers (60.325) dus valt het eigenlijk mee. Vooral de vraag over woordgroepen vormde een obstakel. Het woord 'woordgroep' was onbekend en stond ook niet in het woordenboek. Ook moesten de leerlingen een e-mail schrijven in plaats van de 'formele brief' en dat was een 'onwelkome' verrassing.

Relatief meest beklaagde examen is Wiskunde C voor vwo. Van de 1362 deelnemers hebben er 227 een klacht ingediend. Wiskunde A voor vwo demarreerde qua klachten over één specifieke vraag. Vraag 21 waarin leerlingen aan de hand van een grafiek de tijden van wielrenners moesten bereken zorgde voor veel onduidelijkheid. Maar liefst 210 leerlingen hebben over deze vraag een klacht ingediend.

Ook was maandag minister voor onderwijs Arie Slob op het LAKS-kantoor om te helpen met de klachten van de examenkandidaten. Hij kreeg o.a. klachten over bepaalde examenvragen (vraag 21, wiskunde A), geluidsoverlast in en buiten de school en de omvang van het examen.

Vooralsnog kan het Landelijk Aktie Komitee Scholieren terugblikken op een hele positieve dag. Het aantal klachten valt mee dus we hebben goede examens op de eerste dag. Wel willen we alle leerlingen nogmaals eraan herinneren dat ze een identiteitsbewijs mee moeten nemen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 15.05.18 | 15.13 UUR
Vandaag:
21° | 14°
Meer weer...
Morgen:
20° | 14°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.337 s