Donderdag 15.11.18 | 13.50 uur

Ondernemers dragen project warm hart toe

BOM-project Arembergschool: Uniek in zijn soort

Deze week vond de feestelijke start van het zogenaamde Basisschool Omgevingsmanager-project plaats op de Arembergschool in Zwartsluis. Dit bijzondere project is bedacht door de leerlingen zelf, heeft een lange voorbereidingstijd gehad en is uniek in Nederland. Verkeerseducatiespecialisten van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid hebben in samenwerking met de leerlingenraad een plan uitgewerkt met als doel het bereiken van een grotere verkeersveiligheid rondom school.

Uitgangspunt is dat de leerlingen zelf als omgevingsmanager hun medeleerlingen en ouders beoordelen op hun verkeersgedrag. Bij juist verkeersgedrag kunnen kinderen stempels verzamelen en hiermee voor een beloning sparen.

Vele ondernemers uit Zwartsluis sponsoren dit beloningssysteem. Bij onjuist verkeersgedrag wordt een aantekening gemaakt.

Het startsein werd gezamenlijk gegeven door wethouder Arie Speksnijder en directeur Jeroen Oosterhof door het onthullen van een vlag met het beeldmerk van het project. Vervolgens ging een aantal omgevingsmanagers voor het eerst aan de slag. Banketbakkerij Ekkelenkamp trakteerde tijdens de aftrap op gebakjes.

Het BOM-project loopt tot vrijdag 29 juni, waarna een evaluatie zal plaatsvinden. Provincie Overijssel steunt het traject en verwacht dat meer basisscholen deze manier van werken gaan oppakken.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 18.05.18 | 12.00 UUR


advertentie

Vandaag:
10° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 4°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.33042 s