Maandag 20.05.19 | 12.33 uur

Maandag 18 juni t/m donderdag 21 juni 2018

Zwemvierdaagse Hasselt gaat verder als festival

Snorkelen, schatduiken, parels zoeken, waterballonnen vangen, lasergamen, skelterracen, spiderwebklimmen. Tijdens de zwemvierdaagse bij het Ariën Prins van Wijngaardenbad is het van maandag 18 juni t/m donderdag 21 juni ook dit jaar weer vier dagen lang feest. En dat het een feestje is, komt sinds dit jaar ook tot uiting in de naam. Het evenement gaat verder als Zwemvierdaagse Festival.

Zoals de naam van het festival al aangeeft, blijft het evenement natuurlijk draaien om de zwemvierdaagse. Dagelijks kan er van 07.00 tot 20.00 uur gezwommen worden om de felbegeerde zwemvierdaagse medaille te verdienen. Voor kinderen tot tien jaar ligt deze beloning klaar als zij elke dag tien baantjes (250 meter) zwemmen. Oudere kinderen en volwassenen ontvangen de medaille als zij dagelijks twintig baantjes (500 meter) afleggen.

Naamsverandering
Wie in alle rust baantjes wil trekken, kan het best voor 16.00 uur het zwembad in plonsen. Want dagelijks barst vanaf dat tijdstip het feest los met tal van activiteiten, die tot 20.00 uur duren. "Zwemmen is een feestje", legt locatieleider Raymond Spijkerman uit. "Daarom vieren we de Vierdaagse vanaf dit jaar onder een naam waar het plezier vanaf spat: het Zwemvierdaagse Festival. En natuurlijk hebben we een programma samengesteld dat recht doet aan de nieuwe naam."

Programma
Maandag staan het schatduiken, de containerrace en de eierestafette op het programma. Dinsdag kunnen bezoekers parel zoeken, lasergamen en skelterracen. Woensdag zorgen het spiderwebklimmen, waterballonnen vangen, snorkelen en schatduiken volop voor vermaak. En op de afsluitende donderdag vullen het maken van suikerspinnen en de bingo het schema. Daarnaast vormen een zweefmolen, skelterbaan en springkussen dagelijks vaste onderdelen.

Inschrijven
De zwemvierdaagse trok afgelopen jaar al meer dan 400 deelnemers. "Door er een festival van te maken, hopen we dit jaar op een nog grotere opkomst”, aldus Spijkerman. “Jong of oud, iedereen is welkom. Ook kinderen die nog geen diploma hebben. Met bandjes om en met hulp van hun ouders mogen ook zij komen zwemmen." Meedoen aan de zwemvierdaagse kan al voor 7,00 euro. Inschrijven kan aan de kassa van het zwembad of via de website www.zwembadhasselt.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 04.06.18 | 14.57 UUR
Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
21° | 3°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30768 s