Woensdag 18.09.19 | 14.35 uur

De Hollandse Nieuwe laat zich goed smaken!

Het Urker Vispaviljoen Zwartsluis viert Haringfeest

Arie Noorloos: De Hollandse Nieuwe 2018, een dikke tien!

Arie Noorloos: De Hollandse Nieuwe 2018, een dikke tien!© DKN | RDV

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe is op dinsdag 12 juni traditioneel geveild. De opbrengst van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe (78.000 euro) komt dit jaar ten goede aan Hulphond Nederland. Zodra de nieuwe haringen overal verkrijgbaar zijn, wordt de komst van de nieuwe vangst op tal van plaatsen in Nederland gevierd. Traditiegetrouw vindt de eerste haringproeverij van Zwartewaterland plaats bij Het Urker Vispaviljoen in Zwartsluis.

De Zwartewaterkrant toog naar Zwartsluis, hapten gretig de eerste Hollandse Nieuwe weg, en sprak met Arie van Het Urker Vispaviljoen Zwartsluis van ondernemers duo Arie Noorloos en Meindert de Boer: "De Hollandse Nieuwe van dit jaar is zeer mooi, zeer vet, niet te hard, maar ook niet te zacht en goed van kleur (dat heeft te maken met de hoge temperaturen van de afgelopen weken, red.) en dat laatste proef je in de smaak, Echt, een lekkere Hollandse Nieuwe haring. Een dikke tien!"

De start van het haringseizoen zorgt elk jaar voor veel aandacht. Deze Hollandse Nieuwe haalt het beste uit de vakman naar boven. Het Urker Vispaviljoen Zwartsluis won in 2017 de haringpresentatiewedstrijd tijdens de Nationale Haringpartij in Haarzuilens. Arie won de precieuze prijs tezamen met zijn broer, Jurie Noorloos van Urker Visboer. Het bedrijf in Zwartsluis staat al jaren bekend om haar hoge kwaliteit in verse vis en optimale servicegerichtheid.

"De Hollandse Nieuwe is heerlijk", zegt één van de vele klanten aan de Stationsweg. De man geniet samen met zijn vrouw van de eerste haring. "Een haring vers van het mes en van de staart weghappen is een heuse delicatesse", zegt de vrouw.

Haring mag Hollandse Nieuwe heten als de vis goed vet is, en op de traditionele manier gekaakt, gezouten en gefileerd is. Loopt het water u al in de mond? Dan bent u vast een echte visliefhebber. Het Urker Vispaviljoen is gevestigd aan de Stationsweg 1 in Zwartsluis.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 13.06.18 | 16.03 UUR
Vandaag:
17° | 8°
Meer weer...
Morgen:
19° | 9°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29601 s