Maandag 20.05.19 | 12.33 uur

Gebroeders Noorloos geven acte de présence tijdens Haringpartij

Visdetaillisten stelen de show op kasteel De Haar

Gebroeders Noorloos geven acte de présence tijdens Haringpartij

Gebroeders Noorloos geven acte de présence tijdens Haringpartij© PINO

Acht uitverkoren visdetaillisten toonden woensdag de fijne kneepjes van het vak tijdens de zonovergoten 57e Nationale Haringpartij op Kasteel De Haar te Haarzuilens. De visdetaillisten, afkomstig uit alle windstreken van het land, worden traditiegetrouw uitgenodigd om de nieuwe haring voor zo’n 750 topgasten te bereiden en te presenteren. Ze streden om de mooiste haringpresentatie en uitstraling van hun kraam. Jurie Noorloos van de Urker Visboer was samen met zijn broer Arie Noorloos van Het Urker Vispaviljoen Zwartsluis één van de deelnemers aan de haringpresentatiewedstrijd.

Dat de Nationale Haringpartij bekend staat als dé haringpartij van Nederland is grotendeels te danken aan de geweldige inzet van professionele visdetaillisten, die jaarlijks door Ouwehand Visverwerking B.V. worden geselecteerd. Elke visdetaillist vertegenwoordigt op een originele wijze zijn eigen streek.

De enthousiaste jury bestond uit juryvoorzitter Ad van Liempt (journalist, auteur, programmamaker), jurylid Mr. I Gusti Agung Wesaka Puja (ambassadeur van Indonesië), jurylid Aukje Kuypers (directeur Kuijpers en zakenvrouw van het jaar 2018) en jurylid R. Lieuw A Sie (consul generaal van de Republiek Suriname). Onder de haring proevende topgasten bevonden zich onder andere representanten van het Koninklijk Huis, de Nederlandse politiek, buitenlandse ambassades, het bedrijfsleven, de society, media en cultuur.

Prachtige haringpresentatie
De gebroeders Noorloos hebben de regio met flair vertegenwoordigd tijdens de haringpresentatiewedstrijd. De haringkraam was volledig in Urkse stijl aangekleed. Met een levensgrote vuurtoren, een draaiorgel, zelf geknoopte visnetten en nostalgische foto’s. Het vrolijke team, gehuld in klederdracht, had zich tot in detail voorbereid. De haring werd in hoog tempo en volgens de Urkse methode bereid. Naast haring werd er ook ter plekke vis gefrituurd in een grote pan.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 21.06.18 | 13.54 UUR
Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
21° | 3°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.27506 s