Vrijdag 26.04.19 | 14.51 uur

Meerdere podiumplekken tijdens Kringkampioenschappen in Baarlo

Goede resultaten voor Zwartewaterruiters

Mirthe Bakker met Sultan

Mirthe Bakker met Sultan© Zwartewaterruiters

UPDATE Op zaterdag 30 juni 2018 werden in Baarlo de Kringkampioenschappen NWO NOP gehouden voor pony’s en paarden. De Zwartewaterruiters kwamen goed voor de dag en haalden startplaatsen binnen voor de Regiokampioenschappen op 4 augustus 2018 in Ootmarsum.

Bij de ponydressuur reed Daphne Visscher met Orchid’s Château mee en reden naar de titel kringkampioen van de klasse L1, categorie DE. Zij behaalden een gemiddeld percentage van 65,83% en behaalden hiermee ook de eerste plaats in de gecombineerde klasse L1/L2, categorie DE. Mirthe Bakker en haar pony Sultan reden een nette proef in de hoogste ponyklasse Z2, categorie C en mochten daarmee ook de titel Kringkampioen in ontvangst nemen. Ook wonnen ze nog een tweede prijs in de gehele klasse Z1-Z2, categorie CDE.

Bij de paardendressuur kwam Janine Flier met beide paarden aan start. Met Harley werd ze met een percentage van 65,25% Kringkampioen van de klasse M2. Met haar paard Hercules reed Flier naar een tweede plaats in de klasse Z1 met een gemiddeld percentage van 63,53%. Lisanne Kanis en haar paard Indy wisten een vierde plaats te behalen met 63,75% in de klasse M1.

Bij het paarden springen was Beanke Roeland meerdere malen succesvol. In de klasse B reed zij met Imperium naar een tweede plaats en met Imposant naar een vierde plaats. Ook in de klasse L kwam Roeland met 2 paarden aan start. Met Haitina werd ze derde en met Happyday mocht ze een vijfde prijs in ontvangst nemen. Joel Zwanepol startte met zijn paard Hero ook in de klasse L en behaalde daar een zevende plaats.

Ook de jongste Zwartewaterruiters deden mee aan de Kringkampioenschappen Bixie dressuur en springen. Evi Flier werd in de klasse AA dressuur tweede en heeft zich daarmee ook geplaatst voor de Regiokampioenschappen Bixie, samen met haar pony Bonnie. Sem Beens en zijn pony Woezel reden in de klasse A-dressuur naar een tweede plaats met 95 punten en mogen hiermee ook door naar Regiokampioenschappen Bixie. Tijdens de klasse A-springen behaalden Sem en Woezel 35 punten, wederom goed voor een tweede plaats.

Door: De Zwartewaterkrant | Jeroen Admiraal

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 02.07.18 | 11.21 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29812 s