Zaterdag 20.04.19 | 20.11 uur

Moties Zwartewaterlandse fracties CDA, PvdA en VVD

Bosma: CDA wil duidelijkheid over schulden gemeente

Bosma: CDA wil duidelijkheid over schulden gemeente

Bosma: CDA wil duidelijkheid over schulden gemeente© DKN | RDV

Naar aanleiding van de Kadernota 2019-2022 Zwartewaterland, het document dat de opmaat is naar de begroting, dient het CDA Zwartewaterland, samen met PvdA en VVD, donderdag 5 juli 2018 twee moties in. De eerste betreft het terugdringen van de hoge schuldenlast van de gemeente. Fractievoorzitter Margreet Bosma: "Alhoewel het coalitieprogramma van CU, SGP en BGZ spreekt van een schuldenlast die verantwoord is verminderd, vinden wij geen heldere doelstelling. Wil je als gemeenteraad je controlerende functie kunnen uitoefenen moeten er duidelijk meetbare punten in een begroting terug te vinden zijn."

De motie verzoekt het college dan ook de schuldenlast van de gemeente aan het eind van deze collegeperiode terug te brengen van 68 miljoen naar 58 miljoen. De indienende partijen geven het college de opdracht in het najaar met een uitgewerkt plan te komen.

De tweede motie gaat in op het Interbestuurlijke Programma (IBP) 'vitaal platteland'. "Zwartewaterland heeft een zeer uitgebreid buitengebied, waar agrariërs zorg dragen voor het vitaal en leefbaar houden van ons platteland, daar mag wel wat meer aandacht naar toe dan wat nu in het coalitieprogramma staat."

Volgens het CDA wordt de sector met een hoge ambitie vanuit de coalitie opgezadeld met name op het gebied van duurzaamheid, dierenwelzijn en milieu en landschap. Van enige vorm van goede ondersteuning is verder niets terug te vinden.

In Provinciale Staten is onlangs de motie 'ervencoaches' aangenomen. De ervencoaches doen nu al goede zaken voor agrariërs in het oosten van Overijssel. Het CDA, PvdA en de VVD komen naar aanleiding van wat Provincie gaat uitvoeren met het verzoek richting het college zelf het initiatief te nemen om aan te sluiten bij een provincie breed ‘coaching-aanbod’.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 04.07.18 | 13.54 UUR


advertentie

Vandaag:
23° | 9°
Meer weer...
Morgen:
25° | 9°


LIVE SPORT
V.V. Buitenpost - SC Genemuiden 1-1
Olympia'28 - DSV'61 0-0
DESZ - NEC Delfzijl 2-0
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
6.22351 s