Maandag 20.05.19 | 13.27 uur

Samenwerking met Royal Life Saving Society UK

Reddingsbrigade Nederland: Levensbelangrijke tips

In de zomermaanden is de kans op verdrinking groot. Reddingsbrigade Nederland produceerde daarom in samenwerking met de Royal Life Saving Society (RLSS) UK de nieuwe poster 'Waterveiligheid - Zomer' met levensbelangrijke tips.

Elk jaar verdrinken er mensen omdat ze niet letten op hun eigen veiligheid of die van anderen. Reddingsbrigade Nederland stelt zich daarom ten doel om op allerlei manieren tips en adviezen te geven. Met als basis een sterke missie en visie.

Verdrinkingsdood
Reddingsbrigade Nederland spant zich met al haar ter beschikking staande middelen in voor het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in Nederland. Bij die missie hoort de visie van Reddingsbrigade Nederland dat alle Nederlanders veilig van water moeten kunnen genieten. Als enige reddingsorganisatie die in heel Nederland actief is, wordt mensen geleerd te zwemmen en zichzelf en anderen te redden. Om de kans op verdrinking zo klein mogelijk te maken, benadrukt Reddingsbrigade Nederland - evenals RLSS UK - hoe belangrijk het is om de navolgende tips ter harte te nemen:

Zoek de reddingsbrigade!
Als je een plekje zoekt om af te koelen, kijk dan eerst waar de lifeguards van de reddingsbrigade toezicht houden en ga daar het water in.

Wees voorbereid op koud water!
Een meer of de zee is vaak veel kouder dan je denkt. Koud water kan je in levensgevaarlijke problemen brengen.

Ga niet te ver!
Zwem altijd langs de kust, dan zwem je nooit te ver van het strand af.

Wees voorbereid op stroming!
Stroming in water kan heel sterk zijn. Zit je in een stroming; blijf kalm, zwem met de stroming mee en roep om hulp! Zwem er niet tegenin; je put jezelf alleen maar uit.

Ga nooit alleen!
Ga samen zwemmen, dan is er altijd iemand om je te helpen als er iets misgaat.

Reddingsbrigade Nederland
Reddingsbrigade Nederland is Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD). Deze is in 1917 opgericht. Reddingsbrigade Nederland is de landelijke vereniging van 161 lokale reddingsbrigades, met circa 23.000 leden, waarvan 5.000 actief als vrijwilliger. Zij beschikt over een professioneel ondersteunend Landelijk Bureau in IJmuiden. Reddingsbrigade Nederland heeft als missie het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Dit gebeurt door het opleiden van jong en oud in zwemmend en varend redden. Op zee en in recreatiegebieden voeren de aangesloten lokale reddingsbrigades jaarlijks gemiddeld 8.200 geregistreerde hulpverleningsacties uit, waarvan zo'n 300 reddingen uit een levensbedreigende situatie.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 05.07.18 | 08.34 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
21° | 3°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.27452 s