Zaterdag 20.04.19 | 20.11 uur

Burgemeester Bilder decoreert scheidend raadslid

Braamskamp ontvangt Koninklijke onderscheiding

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 5 juli 2018 heeft de heer Henk Braamskamp een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn inzet als volksvertegenwoordiger voor de voormalige gemeente Zwartsluis en als raadslid van de gemeente Zwartewaterland. "Uw vertrek uit de raad was niet geheel vrijwillig, ook niet geheel verwacht, maar als gevolg van de verkiezingsuitslag wel een feit", begon burgemeester Bilder zijn korte toespraak.

De heer Braamskamp werd in juni 1983 beėdigd als raadslid van de voormalige gemeente Zwartsluis. "Dat was toen voor het CDA, nu weet ik niet of dat een jeugdzonde was", ging Bilder verder met een grap. Braamskamp was destijds raadslid tot 1986, waarna hij er vijftien jaar uit is geweest. In 2001 kwam hij namens GemeenteBelangen in de raad van de toen nieuw gevormde gemeente Zwartewaterland, om na acht jaar opnieuw afscheid te nemen. "In 2014 kwam hij weer terug in de raad, dus voor de mensen die denken dat de heer Braamskamp vertrokken is, ik denk dat hij zich omstreeks 2026 weer aanmeldt."

In zijn verdere betoog bracht Bilder naar voren dat de heer Braamskamp ook op andere terreinen rond de gemeente actief is geweest. Zo was hij in Zwartsluis voorzitter van een verkeerscommissie, lid van een adviescommissie over subsidies, voorzitter van Stichting Vrienden van Voorwaarts en actief in het kerkelijk jeugdwerk. "Maar de reden waarom wij nu bij elkaar zitten, is dat u over een lange reeks van jaren de gemeenteraad heeft gediend. Dat heeft u altijd op uw eigen wijze en met ook de nodige dosis humor gedaan. Ook was u behoorlijk vasthoudend als u vond dat er iets op tafel moest komen." Na deze woorden reikte de burgemeester de heer Braamskamp de versierselen uit die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Door: De Zwartewaterkrant | Astrid Mensink

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 05.07.18 | 22.19 UUR


advertentie

Vandaag:
23° | 9°
Meer weer...
Morgen:
25° | 9°


LIVE SPORT
V.V. Buitenpost - SC Genemuiden 1-1
Olympia'28 - DSV'61 0-0
DESZ - NEC Delfzijl 2-0
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
4.99153 s