Maandag 20.05.19 | 12.33 uur

Zwembad Zwartsluis gaat op de schop

Na Zwem4daagse sluit de Kragge haar deuren

Jan Rook: Renovatie De Kragge in de zomervakantie

Jan Rook: Renovatie De Kragge in de zomervakantie© DKN | R.W.Jansema

Zwembad de Kragge in Zwartsluis gaat op de schop. Vanaf zaterdag 14 juli 2018 wordt er zes weken gewerkt aan het 46 jaar oude bassin. Door deze renovatie moeten Sluzigers tot maandag 27 augustus aanstaande uitwijken naar het bad in Hasselt of Genemuiden.

"We hadden al drie jaar de wens om het bassin op te knappen, er ontstonden kleine lekkages en andere gebreken. Nu hebben we voldoende financiële middelen om werkelijk te beginnen. Koers Polyester Techniek komt de wanden van het grote bad stralen en coaten. Als we in augustus weer open gaan zien onze gasten dus geen grote veranderingen", vertelt Jan Rook, hét gezicht van de Kragge.

"We hebben er bewust voor gekozen om de renovatie in de zomervakantie te doen. Dan is het voor ons de minst drukke periode. De lessen liggen stil en ook de verenigingen maken dan geen gebruik van ons bad. In de zomervakantie trokken we wekelijks meestal 800 bezoekers, terwijl dat er buiten de vakantie meer dan 2000 zijn", legt Rook uit.

Samen met zijn team werkt Rook dagelijks met hart en ziel in de Kragge. Als 16-jarige was de Sluziger al te vinden aan de badrand. Inmiddels werkt hij al 36 jaar in de accommodatie aan de Julianastraat. Het enthousiasme voor dit vak is van zijn gezicht af te lezen. Vol passie vertelt hij over de dagelijkse gang van zaken in 'zijn' bad.

Ook met de Zwem4daagse in het vooruitzicht zit het personeel van de Kragge niet stil. Vrijdagochtend is het team al druk met voorbereidende werkzaamheden. "De Zwemvierdaagse is vooral een groot familie-evenement. Het is meer dan alleen zwemmen. We organiseren veel activiteiten rondom het bad, hiermee onderscheiden wij ons van andere Zwemvierdaagsen", vertelt Rook.

Het zwemevenement is nog steeds enorm populair onder de lokale bevolking. Meer dan 500 deelnemers vormen geen uitzondering meer. "Bij 400 bezoekers ben ik tevreden", sluit Jan af.

Meer informatie over KNZB Nationale Zwem4Daagse in Zwartsluis: www.dekragge.nl/kalender/evenement/zwem4daagse-2018-2

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 07.07.18 | 07.29 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
21° | 3°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.27694 s