Zaterdag 17.08.19 | 19.14 uur

Ontspannen sfeer omarmt de feestvreugde op WaterMuzeFestival

Heerlijk ontspannen cultuur snuiven in Zwartsluis

Ontspannen sfeer omarmt de feestvreugde op WaterMuzeFestival

Ontspannen sfeer omarmt de feestvreugde op WaterMuzeFestival© DKN | Robert Wessel Jansema

“Zal ik je eens wat vertellen? Ik ben zelf nog nooit op een festival geweest”, lacht organisator Ivo Eenkhoorn. Samen met zijn vrouw Alette organiseert hij vandaag, zaterdag 7 juli 2018 het WaterMuzeFestival in Zwartsluis. Honderden bezoekers genieten hier vanaf 14.00 uur van cultuur, muziek, hapjes en drankjes.

Ivo Eenkhoorn is een bevlogen Sluziger. Hij pakt graag dingen op en gaat uitdagingen aan. Zwartsluis kent Ivo en Ivo kent Zwartsluis. Als liefhebber van muziek vult hij al bijna 10 jaar zijn eigen woonkamer met muzikanten, zangers en zangeressen. Vrienden, familie, kennissen maar ook onbekenden kunnen zo nu en dan aanschuiven voor een heus ‘Huiskamerconcert’. Het organiseren van een ‘muziekfeestje’ is dus geen onbekend terrein voor Eenkhoorn.

Vanuit zijn rol als gastheer bij zijn huiskamerconcerten raakte hij een aantal jaren geleden aan de praat met Ewout Kroes van het Botterhuus. Het duo smeedde plannen voor het organiseren van een muzikaal evenement bij het Botterhuus aan de Mastenmakerstraat. In 2016 werd de eerste editie van het WaterMuzeFestival gehouden. Gevarieerde muziek en genoeg publiek, het evenement leek vervolg te krijgen.

Na een geslaagde editie van twee jaar geleden lukte het in 2017 niet om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Een tweede editie bleef dat jaar dus uit, tot teleurstelling van Eenkhoorn. “Dit jaar begon het toch weer te kriebelen. Ik deelde de plannen met mijn vrouw en samen wilden wij het WaterMuzeFestival nieuw leven inblazen. Het moest een groot familie-evenement worden waar iedereen zich thuis voelt: van baby tot 80-jarige”, vertelt Eenkhoorn vol trots.

Het echtpaar komt hun woorden na. Samen met een grote crew maken zij het ieder naar hun zin. Er waren speciale optredens voor de kinderen en de kleinsten konden terecht in het Botterhuus. Een gemoedelijke en ontspannen sfeer omarmt de feestvreugde. Verdeeld over drie podia én een theaterschip zorgden ruim 20 artiesten voor (muzikaal) vermaak. Ook aan de inwendige mens was goed gedacht. De bezoekers werden op hun wenken bediend. Op de kleedjes en bankjes zitten bezoekers met tevreden gezichten.

Wel valt iemand op dat er weinig ‘volk uut het dorp is’. “Je hoort ze soms klagen dat er weinig te doen is, organiseert men een keer iets, blijven ze alsnog thuis”, zegt een bezoekster. Ondanks dat kan Eenkhoorn terugblikken op een geslaagde editie van ‘zijn’ feestje. De ondernemende organisator heeft 400 (internationale) bezoekers mogen verwelkomen.

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Wessel Jansema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 07.07.18 | 19.59 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 15°
Meer weer...
Morgen:
21° | 14°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.28896 s