Vrijdag 06.12.19 | 15.18 uur

Burgemeester Bilder geeft toelichting over het coalitieakkoord

Genemuider ondernemers laten zich bijpraten bij OKG

Genemuider ondernemers laten zich bijpraten bij OKG

Genemuider ondernemers laten zich bijpraten bij OKG© Gem. Zwartewaterland

Afgelopen dinsdagavond 10 juli hebben de leden van de Ondernemerskring Genemuiden zich door de gemeente laten bijpraten over onder meer de toekomstige energietransitie, het nieuwe parkeerbeleid op het industrieterrein en de uitbreiding van het Genemuider industrieterrein. Ook de nieuwe wethouders Maarten Slingerland en Albert Coster stelden zich voor.

In een volle zaal van de Kaaihof lichtte burgemeester Bilder het coalitieakkoord toe: bedrijven moeten per kern gehuisvest kunnen blijven en er moet verdere invulling worden gegeven aan het predicaat topwerklocatie. Gemeenteambtenaren hielden vervolgens een korte pitch over hun onderwerp, waarbij de nieuwbakken gemeenteambtenaar Walter Leemhuizen de uitbreiding van het industrieterrein een ‘puzzel’ noemde.

"Het aantal hectares en de milieuruimte is beperkt, dus ik kom bij u op de koffie en dan gaan we puzzelen.” Hij maakte op voorhand al duidelijk dat de vraag vele malen groter was dan het aanbod. Marleen van der Vinne legde uit wat het werkgeversservicepunt van de gemeente Zwolle voor Genemuider ondernemers kan betekenen en Dick Neuteboom van de gemeente Zwartewaterland zei dat er een forse slag gemaakt moet worden als het gaat om energievoorziening. “Straks komt er geen gas meer uit Groningen en daar moeten we ons nu op voorbereiden. Duurzaamheid is geen modieus speeltje meer, maar een absolute voorwaarde geworden”. Na de pitches (zes in totaal) gingen de ondernemers in groepen langs de tafels met onderwerpen: werkgeversdienstverlening, energietransitie en duurzaamheid, parkeren, uitbreiding industrieterrein, rotonde N331 en update werkzaamheden Nijverheidstraat en Genemuiden/Hasselt als topwerklocatie. Hier was het doel interactie: niet alleen informatie halen, maar vooral ook input en feedback brengen richting de gemeente. “Een zeer informatieve avond”, aldus een van de deelnemers. “Sommige onderwerpen raken ons bedrijf direct, andere minder. Maar dan is het alsnog goed om op de hoogte te zijn."

Zowel de gemeente Zwartewaterland als het bestuur van de Ondernemerskring Genemuiden kijken terug op een geslaagde avond. "Samen met de gemeente zijn we in veel verschillende dossiers actief en daarbij willen we niet alleen onze leden van informatie voorzien, we hebben hun feedback ook nodig", zegt OKG-voorzitter Berthran Selles. "Het is mooi dat we door ondernemers, gemeente én provincie als hét platform worden gezien om zaken te bespreken en ontwikkelen. Dat leden de meerwaarde hiervan zien, vertaalt zich in de hoge opkomst van deze Summer Update."

De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje, waarin er volop gebruik gemaakt werd van de ruimte om te netwerken.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 14.07.18 | 13.09 UUR
Vandaag:
9° | 8°
Meer weer...
Morgen:
9° | 7°advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.33842 s