Vrijdag 18.01.19 | 22.04 uur

Burgemeester Bilder feliciteert eeuweling in De Meente

Mevrouw Kuut - van Dalfzen viert 100ste verjaardag

Honderd jaar geleden, op 18 juli 1918, werd Albertje van Dalfzen geboren in Genemuiden. Burgemeester Bilder ging op verjaardagsvisite in de Meente in Genemuiden om haar te feliciteren met deze bijzondere verjaardag.

Albertje groeide op in een gezin met tien kinderen. In 1939 trouwde ze met Simon Kuut uit Wieringen. Hij werkte als sleepbootkapitein bij de Zuiderzeewerken. De vonk sloeg over toen Simon met het schip in de haven van Genemuiden lag en zijn toekomstige echtgenote een wandeling naar het veer maakte. Het echtpaar kreeg negen kinderen. Zes dochters en drie zonen. In de loop der jaren werd het een grote familie met 18 kleinkinderen en 28 achterkleinkinderen. Omdat haar man door zijn beroep door de week veel van huis was, kwam de zorg voor het gezin op mevrouw Kuut neer.

Mevrouw Kuut- van Dalfzen woont in de Meente in Genemuiden. Zelf was ze daar in het verleden actief als vrijwilliger bij de gezelligheidsmiddagen voor ouderen. Dit deed ze maar liefst 18 jaar. Ze mocht daarnaast graag zwemmen, fietsen, lezen en breien. Op haar 65e heeft ze zelfs haar zwemdiploma nog behaald. En ze heeft een passie voor zingen. ‘Van huis uit meegekregen en weer doorgegeven aan onze kinderen’, vertelt ze. Helaas heeft ze veel van deze liefhebberijen moeten opgeven naarmate ze ouder werd.

Haar geheim om honderd te worden is ‘Levertraan’. ‘Ik gebruik dit tot op de dag van vandaag nog steeds’, vertelt ze. Op de vraag wat de grootste verandering van de eeuw is antwoordt ze: ‘Iedereen heeft het druk en er is bijna geen tijd meer voor elkaar. Dat was vroeger wel anders’.

De verjaardag werd gevierd met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 18.07.18 | 16.00 UUR


advertentie

Vandaag:
4° | -3°
Meer weer...
Morgen:
3° | -3°advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.42983 s