Woensdag 26.06.19 | 11.17 uur

Leilinde, kastanjebomen en populieren

Bomenkap noodzakelijk voor veiligheid in Zwartewaterland

In de gemeente Zwartewaterland staan een aantal kenmerkende bomen. Bomen die er al generaties lang staan en inmiddels beeldbepalend zijn geworden voor de omgeving. Uit inspecties is gebleken dat een aantal van deze kenmerkende bomen niet meer veilig zijn en om die reden gekapt moeten worden.

Zwartsluis
In Zwartsluis zijn er twee bomen die gekapt moeten worden. Het gaat om een kastanjeboom aan de Baanstraat en een kastanjeboom aan Groot Lageland. Het conditiebeeld van beide bomen is slecht, wat is toe te schrijven aan een vergevorderde aantasting door de Kastanjebloedingsziekte. De bomen vormen een verhoogd risico voor de veiligheid van de omgeving, waardoor kap noodzakelijk is. Op beide locaties zal in overleg met betrokkenen in de winterperiode van 2018-2019 herplant plaatsvinden.

Genemuiden
In Genemuiden gaat het om twee Populieren bij de pont. De enorme bomen staan aan de zijde van het Zwarte Water en het vermoeden bestaat dat deze bomen zijn geplant als zogenaamde bakenbomen. Dit zijn bomen die langs de rivier staan en de grens tussen land en water markeren. De bomen zien er nog redelijk vitaal uit. Ze zijn echter aangetast door de Reuzenzwam, waardoor er een verhoogd risico is op omwaaien. De bomen vormen hiermee risico voor de veiligheid van de omgeving, waardoor kap noodzakelijk is. Op deze locatie zal in de winterperiode van 2018-2019 herplant van twee populieren plaatsvinden.

Hasselt
In Hasselt gaat het om één leilinde aan de Brouwersgracht, voor nummer 11. De stamvoet is door rot ondermijnd. De toekomstverwachting van deze boom is slecht, waardoor kap gewenst is. Op deze plek wordt in de winterperiode van 2018-2019 een nieuwe leilinde geplant.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 08.08.18 | 09.40 UUR
Vandaag:
28° | 18°
Meer weer...
Morgen:
25° | 15°


AGENDA

HALFJAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.66274 s