Donderdag 20.02.20 | 17.20 uur

Activiteiten bij 't Olde Staduus en Historisch Centrum Genemuiden

Open Monumentendag 2018 komt eraan!

In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn tijdens Open Monumentendag meer dan vierduizend monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk, voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden. Het thema is dit jaar 'In Europa'.

Met dit thema sluit Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het accent zal dit jaar liggen op wat ons in dit deel van de wereld zoal cultureel aan elkaar bindt.

Ook het comité Open Monumentendag organiseert - in goede samenwerking met de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden - op zaterdag 8 september diverse activiteiten. In het Historisch Centrum Genemuiden wordt een bijzonder monument voor het voetlicht gehaald, namelijk de vocale en muzikale erfenis. Tevens is er in het museum een terugblik en een presentatie te bezichtigen van oude en oudere zang- en muziekverenigingen. Ook krijgen de plaatselijke kerkorgels en de toonaangevende organisten een plaats.

Op vrijdag vóór Open Monumentendag wordt het oude torenuurwerk uit de Grote Kerk ‘s middags officieel in gebruik genomen en in bedrijf gesteld. Het uurwerk mag met recht een monument van Genemuiden genoemd worden. Het Olde Staduus is vanaf 10.00 uur geopend om het torenuurwerk bewonderen. Ook leden van de Taalkrink zijn aanwezig om verhalen voor te lezen, die betrekking hebben op tijd en geschiedenis.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 24.08.18 | 07.11 UUR
Vandaag:
10° | 8°
Meer weer...
Morgen:
10° | 9°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32046 s