Donderdag 20.02.20 | 17.20 uur

Bad klaar voor de toekomst!

Zwembad De Kragge maandag 27 augustus weer open

Zwembad De Kragge maandag 27 augustus weer open

Zwembad De Kragge maandag 27 augustus weer open© Leony Bos

Zwemliefhebbers uit Zwartsluis en omstreken kunnen vanaf maandag 27 augustus weer terecht in Zwembad De Kragge. Na zes weken grondig renoveren zijn de reparatiewerkzaamheden aan het grote bassin voltooid en is het bad weer gevuld met 350.000 liter water.

Op 16 juli sloot De Kragge haar deuren om de zogenaamde osmose-problemen in het grote bad aan te pakken. “Er kwam water door de buitenste coatinglaag van het grote bassin”, legt locatiemanager Jan Rook uit. “Dat zorgde voor veel blazen op de wand. Het gevaar bestond dat deze kapot zouden gaan, waardoor we de sterkte van de basiswand niet meer konden garanderen.”

Klaar voor de toekomst
Om de problemen te verhelpen, gingen de bedrijven Koers Polyestertechniek uit Nieuwleusen en Stegeman Gevelreiniging uit Hasselt zes weken aan de slag. “Nadat het bad was leeggepompt, straalden zij de wanden en brachten daar een nieuwe coatinglaag op aan” vertelt algemeen manager Rob Spijkerman. “Dankzij die grondige renovatie zijn we nu weer helemaal klaar voor de toekomst.”

Sinds de opening van het zwembad in 1972 werd het bassin in 46 jaar tijd nooit zo grondig gerenoveerd. Liefst 50.000 euro was er met de reparatiewerkzaamheden gemoeid. “Dankzij het onderhoudsfonds van de drie zwembaden in Zwartewaterland en een exploitatiebijdrage van de gemeente konden we die kosten nu dragen” stelt Rook. “Als we nog langer hadden gewacht, waren er constructieproblemen ontstaan. Dan was het bedrag veel hoger uitgevallen.”

Een kijkje en een duik nemen
“We hebben nu weer een prachtig bad voor jong en oud”, vult Spijkerman zijn collega aan. “Onze gasten kunnen zowel binnen als buiten veel waterpret beleven. We hopen dat vele Sluzigers en gasten uit de regio de komende tijd een kijkje en een duik komen nemen.”

Juist op het moment dat iedereen verkoeling zocht in het zwembad, was De Kragge dicht. “Dat was natuurlijk balen” zegt Rook. “Maar in de zomer zijn er even geen zwemlessen en moeten we het alleen van recreatieve zwemmen hebben. Normaal is dat voor ons een beetje de komkommertijd. Waar we buiten de zomer zo’n 2200 tot 2400 bezoekers trekken, komen er normaal gesproken in de zomer minder dan 1000. Met het fantastische weer deze zomer, waren dat er natuurlijk veel meer geweest.”

Vullen en op temperatuur brengen
Spijkerman is blij dat het strakke schema van zes weken afdoende bleek. “Het stralen van de polyesterlaag duurde vier weken. Daarna moest de nieuwe laag een week drogen. We hadden dus maar een week om het bad weer te vullen en op temperatuur te brengen.”

Heropeningsactie
“Maar wat is nou een heropening zonder actie?” zegt Rook. “Om te vieren dat we weer badmeestertje mogen spelen, ligt er voor de eerste 50 zwemmers een gratis zwembrilletje klaar om met eigen ogen de vernieuwingen aan ons bad te inspecteren. Om het feest compleet te maken mag je op woensdagmiddag 29 augustus van 13:00 – 15:30 gratis komen zwemmen!”

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 22.08.18 | 07.25 UUR
Vandaag:
10° | 9°
Meer weer...
Morgen:
11° | 8°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.35113 s