Donderdag 20.02.20 | 17.20 uur

Symposium met thema 'asbest' op 1 oktober 2018

CDA wil oplossing voor asbestopslag

De Statenfractie van het CDA in Overijssel wil dat het vele asbest dat van daken wordt gehaald niet langer alleen maar wordt opgeslagen. Er moet een definitieve oplossing komen om het asbest te recyclen.

Het CDA wil weten hoeveel asbest er in Overijssel ligt opgeslagen en waar dat asbest dan ligt. Er zijn inmiddels methoden om asbest te recyclen, maar die lijken nog in een prematuur stadium te zijn. Statenlid Bouwien Rutten: ‘Omdat de provincie Overijssel een ambitie heeft op het gebied van circulaire economie willen we graag van het College van Gedeputeerde Staten weten of Overijssel hier geen voortrekkersrol in zou moeten spelen’. Het CDA denkt aan proeven met verschillende manieren van recycling.

Niet doorschuiven
Vanaf 2024 moet heel Overijssel asbestvrij zijn. “Het zou onwenselijk zijn als alle asbest die in de komende jaren nog wordt verwijderd alleen maar wordt opgeslagen. We moeten op zoek naar een structurele oplossing voor dit probleem. We willen dit niet doorschuiven en onze toekomstige generaties met dit probleem opzadelen”, legt Rutten uit.

Asbest symposium
Om het onderwerp verder uit te diepen organiseren de Statenfracties van het CDA in Gelderland, Drenthe en Overijssel op 1 oktober een bijeenkomst over asbest om alle partijen die te maken hebben met asbestverwijdering en -verwerking bij elkaar te brengen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 23.08.18 | 15.22 UUR
Vandaag:
10° | 8°
Meer weer...
Morgen:
10° | 9°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.31803 s