Vrijdag 26.04.19 | 14.51 uur

Genemuider hoofdklasser legt DETO over de knie

Sc Genemuiden begint seizoen met grote overwinning

Genemuider hoofdklasser legt DETO over de knie

Genemuider hoofdklasser legt DETO over de knie© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

SC Genemuiden kon zich geen betere start wensen, de 5-1 overwinning die het op DETO Twenterand behaalde was geenszins geflatteerd. SC Genemuiden was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en debutant DETO was geen moment bij machte om hier ook maar iets tegen te doen, de ruime 5-1 overwinning was dan ook meer dan terecht.

SC Genemuiden was gretig, startte fel en de druk die het op tegenstander DETO legde maakte het dat na 7 minuten de eerste treffer al in het net lag.

Omar Kavak kreeg bij zijn eerste treffer alle ruimte, kon vrij opstomen tot aan de achterlijn en de niet geheel vrij uitgaande doelman Anthony van Zaltbommel had het nakijken. Deze vroege treffer leek apathisch te werken op de club uit Vriezenveen, het stond aan de grond genageld en zou in het verdere verloop van de wedstrijd amper nog in het spel voorkomen. Sportclub kon en mocht naar hartenlust combineren, voetbalde niet groots maar in het verdere verloop van de wedstrijd had het geen kind meer aan DETO.

Dat SC Genemuiden na iets meer dan twintig minuten spelen de score verder wist uit te bouwen was dan ook niet verwonderlijk, de combinatie Kuurman, Kavak en Hooiveld bracht de vrijstaande Sijmon Eenkhoorn in stelling. Hij omspeelde de doelman, zocht de hoek uit en doelpunt nummer twee was daar. Deze twee vroegen treffers waren de opmaat naar meer. Het lukte DETO maar niet om de wedstrijd te doen kantelen. Toen Jan van Hooiveld van ver en Omar Kavak nog voor rust met een diagonaal schot voor de 3 en 4-0 zorgde, was het helemaal gedaan met tegenstander DETO.

Na rust was het opnieuw SC Genemuiden die de wedstrijd domineerde. Het leek een kwestie van tijd voor de volgende goal zou gaan vallen. Opnieuw werd Sportclub geen strobreed in de weggelegd en bij tegenstander DETO was de geest allang uit de fles om er nog enigszins iets van te maken, het had gewoon zijn dag niet.

Dat het ook niet de dag zou gaan worden voor doelman Anthony van Zaltbommel werd in de 57e minuut maar al te duidelijk, opnieuw was het Jan van Hooiveld die scoorde. Zijn bal ging recht op de doelman af en de goalie leek deze te stoppen, leek want het schot bleek dusdanig hard te zijn dat hij onder het lichaam van de doelman doorschoof en de doellijn passeerde. Het doelpunt dat DETO in de 69e minuut via een gegeven strafschop maakte deed er dan ook verder niet meer toe, Nick Buitink was de veroorzaker en Coplan Soumaoro had weinig moeite om dit cadeautje uit te pakken.

De ruime voorsprong maakte het dat trainer Jan van Raalte met gemak zijn wissels in kon gaan brengen, de deze week aangetrokken Kay Velda mocht in ieder geval zijn opwachting maken in het groen-witte shirt van SC Genemuiden.

Verder dan de 5-1 kwamen beide teams niet. SC Genemuiden kende een droomstart. Voor debutant DETO Twenterand was het een hernieuwde kennismaking met de hoofdklasse. Een kennismaking die men zich waarschijnlijk heel anders had voorgesteld. Bij SC Genemuiden maalde men daar niet om. Het won overtuigend en maakte dat het een prachtige seizoenstart werd. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 03.09.18 | 08.23 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30172 s