Zaterdag 20.04.19 | 20.11 uur

Thuiswedstrijd tegen VVI eindigt in 4-2 overwinning

DESZ houdt zicht op tweede bekerronde

DESZ houdt zicht op tweede bekerronde

DESZ houdt zicht op tweede bekerronde© DESZ | Henk Kuik

De hoofdmacht van DESZ heeft, na de verliespartij tegen IJVV (2-0, red.), het tweede bekerduel wel in winst om weten te zetten. De rood-witten legden in de thuiswedstrijd tegen VVI voor rust de basis voor de zege, door drie keer te scoren. Na de theepauze voegden zij hier nog één treffer aan toe, maar deden de gasten wel twee keer wat terug: 4-2.

De Sluzigers begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Zij zetten hun tegenstanders onmiddellijk onder druk en wisten hen zodoende te overrompelen. Via Ronny Bakker en Karlo Naberman waren zij dan ook al gauw gevaarlijk. In de 3e minuut was het vervolgens ook raak. Naberman kopte een corner tegen de touwen en bracht zijn ploeg op voorsprong: 1-0.

Enkele minuten later was het opnieuw raak. DESZ zette goed druk en veroverde de bal op de helft van haar tegenstander. Uiteindelijk kwam de bal terecht bij Etiënne Moorman, die het leer vanuit de draai achter de doelman van VVI werkte: 2-0. In de fase hierna waren de bezoekers ook twee keer gevaarlijk. Een treffer bleef echter uit.

Er brak vervolgens een wat rommelige fase aan, waarin de beste kans voor de thuisploeg was. Naberman verscheen alleen voor de keeper maar zag zijn inzet gekeerd worden. Vlak voor rust waren de gastheren nog twee keer gevaarlijk via Tom Kisjes en andermaal Naberman. Laatstgenoemde bepaalde niet veel later alsnog de ruststand met zijn tweede treffer: 3-0.

Onmiddellijk na de theepauze deden de gasten wat terug. Vanaf een meter of twintig werd een vrije trap in de korte hoek gewerkt: 3-1. Deze treffer gaf de bezoekers hoop en zij gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg werd hierdoor teruggedrongen op eigen helft en zag de gasten twee keer gevaarlijk worden. Even zo vaak wist Renee Agterhuis echter redding te brengen.

Na deze mindere fase van zo’n twintig minuten, kroop DESZ langzaam maar zeker weer wat uit haar schulp. Al gauw resulteerde dit opnieuw in een uitbreiding van de score. Een indraaiende corner werd door een speler van VVI achter zijn eigen doelman gewerkt: 4-1. Het duel was hiermee definitief beslist, ook al deden de gasten nog wel weer wat terug: 4-2. Dit was tevens de eindstand.

Zatedag aanstaande speelt DESZ haar laatste bekerduel in het kader van de poulefase. SC Emmeloord is dan de tegenstander. Aanvang: 17.00 uur, sportpark Ervenbos. (www.desz.nl | Remco Lachenal)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 10.09.18 | 07.45 UUR


advertentie

Vandaag:
23° | 9°
Meer weer...
Morgen:
25° | 9°


LIVE SPORT
V.V. Buitenpost - SC Genemuiden 1-1
Olympia'28 - DSV'61 0-0
DESZ - NEC Delfzijl 2-0
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
3.09487 s