Woensdag 21.08.19 | 17.54 uur

Voor groene vrijwilligersgroepen

Workshop 'Welkom in ons landschap'

Bezoekers nog enthousiaster krijgen voor de natuur? Volg dan de eendaagse workshop ‘Welkom in ons landschap’ op zaterdag 6 oktober. De workshop is voor iedereen die namens een groene vrijwilligersgroep in Overijssel in contact komt met bezoekers.

Mensen hartelijk welkom heten in de natuurgebieden van natuurorganisaties is één. Maar hoe breng je jouw enthousiasme voor de natuur goed over en hoe zorg je ervoor dat bezoekers zich meer betrokken gaan voelen bij de natuur? Dat blijkt in praktijk soms lastig. Daarom verzorgt Landschap Overijssel voor deze vrijwilligers een leuke en leerzame workshop ‘Welkom in ons landschap’.

Wat leer je?
In één dag leer je hoe je op een leuke en ontspannen manier met mensen in gesprek gaat over de natuur en het landschap. Je leert hoe je jouw passie en kennis nog beter overbrengt op het publiek en hoe de materialen werken. Maar ook krijg je handvatten om goed om te gaan met minder leuke kanten van het werk zoals klachten. Dit alles op een manier die bij jou past zodat je plezier blijft beleven in je werk.

Voor wie?
De workshop is voor iedereen die namens een groene groep in Overijssel contact heeft met bezoekers van natuurgebieden. Denk aan boswachters, schaapherders, promotievrijwilligers, gidsen, mentoren en activiteitenbegeleiders .

Informatie en aanmelden
De workshop ‘Welkom in ons landschap’ is een ééndaagse cursus van 09.30 tot 16.00 uur. Locatie is landgoed De Horte in Dalfsen. De workshop is gratis voor vrijwilligers van Landschap Overijssel, overige deelnemers betalen € 45,- inclusief lunch en lesmateriaal. Meedoen? Schrijf je dan in via www.landschapoverijssel.nl/workshops

Landschap Overijssel
Overijssel is waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. (www.landschapoverijssel.nl)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 12.09.18 | 08.24 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
24° | 13°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.29225 s