Woensdag 19.02.20 | 12.23 uur

Buurman DAPZZ neemt winkel over

Welkoop Hasselt over in andere handen

Gerard Koopman en Ton Aalders

Gerard Koopman en Ton Aalders© DKN | RDV

Al veertig jaar is de naam Gerard Koopman (65) verbonden aan Welkoop Hasselt. Deze week maakte de Hasselter bekend de vestiging aan de Burgemeester Malcorpslaan 1a over te dragen aan naaste buurman,
Dierenartsenpraktijk Zwolle-Zwartewaterland (DAPZZ). "Afscheid nemen is nooit gemakkelijk, maar het is weloverwogen", zegt Gerard.


Gerard Koopman (65) begon op 1 augustus 1977 bij Welkoop Wezep en vestigde zich niet veel later aan de Regenboogstraat in Hasselt. Vanuit deze vestiging maakte de Oud-Veluwenaar de stap naar een grotere vestiging, aan de rand van Sportpark 't Hoensbroek. Van meet af aan een eyecatcher.

Gerard, laagdrempelig, vertrouwd en dichtbij. De Hasselter vindt het genoeg geweest. Wat doe je jezelf aan door te stoppen? "Mijn keuze is rationeel, financieel en grotendeels gebaseerd op de gezondheid van mijn vrouw." Wat moet het de komende maanden ingewikkeld zijn, zeker voor Gerard. Sinds 2001 verknocht aan het pand aan de Burgemeester Malcorpslaan 1a. Dit adres is zijn 'stekkie'. "De Welkoop zal de komende weken nog altijd een beetje mijn thuis zijn. Maar op 1 oktober 2018 draag ik deze vestiging over aan Ton Aalders van Team Dierenartsenpraktijk Zwolle-Zwartewaterland, de nieuwe eigenaren."

De overdracht is opmerkelijk omdat het binnen de kringen van een dierenarts ongebruikelijk is dat een Welkoop-winkel wordt verkocht aan een dierenartsenpraktijk. Tegenover De Zwartewaterkrant toont Gerard zich tevreden met de gang van zaken. "Ik zie gewoon dat het team van Ton er helemaal klaar voor is en daarom is het ook niet zo moeilijk los te laten. Ik weet dat 'mijn winkel' in goede handen blijft."

Ton Aalders laat weten dat een lang gekoesterde wens uitkomt. "Het runnen van een Welkoop is een vak apart, zegt de dierenarts. Uiteraard kunnen klanten met een nieuwe vestigingseigenaar een beroep blijven doen op onze service en dienstverlening. Bij Welkoop vind je dan ook alles voor je tuin en dier en geven ze graag advies. De huidige vestiging wordt medio dit najaar van één nieuw jasje voorzien. Ook voor ons geldt, tijd voor nieuwe stap."

Voor Gerard komen andere tijden. Zijn vrouw Jannie kwakkelt al maanden met haar gezondheid. Gerard wil haar steun en toeverlaat zijn. "Zij is voor mij echt alles." Gerard vertelt 't liefhebbend. "Ik weet hoe moeilijk dit is, maar als mensen om me heen mijn nodig zijn, dan sta ik er."

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 14.09.18 | 07.30 UUR
Vandaag:
8° | 3°
Meer weer...
Morgen:
10° | 8°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30841 s