Zaterdag 20.04.19 | 20.11 uur

Grondboringen en sonderingen

Stenendijk in Hasselt onder de loep

Stenendijk in Hasselt onder de loep

Stenendijk in Hasselt onder de loep© WDODelta

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) neemt in de periode van half september tot begin november de Stenendijk in Hasselt onder de loep. De Stenendijk voldoet momenteel niet aan de landelijke veiligheidseisen voor dijken en moet worden versterkt.

Grondboringen en sonderingen
Omgevingsmanager Aletta Lüchtenborg: “Om opbouw van de grond te bepalen doen we grondboringen en sonderingen. De fundering van de oude stenen muur wordt ook onderzocht. Daarvoor graaft men een proefsleuf. Dit aanvullend onderzoek is nodig om een beter beeld te krijgen van de opbouw en samenstelling van de dijk en van de stenen muur. Dit betekent dat in deze periode op en rond de dijk sondeerwagens of ander materieel actief zijn. Fugro NL Land B.V voert het onderzoek uit in opdracht van WDODelta.”

Voorbereiden op de dijkversterking
Voor het HWBP-project Stenendijk zijn de voorbereidingen begonnen. Op dit moment schrijft WDODelta het plan van aanpak voor de werkzaamheden. In 2019 start het project met de verkenningsfase. In de verkenningsfase inventariseert het waterschap samen met de direct betrokkenen en plaatselijke organisaties welke oplossingen er zijn voor het waterveiligheidsprobleem, passend bij de bijzondere kenmerken van deze dijk en de omgeving. Uiteindelijk leidt dit tot een voorkeursalternatief, dat verder uitgewerkt wordt in 2020. De daadwerkelijke realisatie van de versterking start in 2021.

Dijken op sterkte houden en brengen
Aletta Lüchtenborg: “Periodiek onderzoekt het waterschap of dijken nog voldoen aan de wettelijke norm. We kijken naar de hoogte, de sterkte van de dijk en verschillende onderdelen, bijvoorbeeld de grasbekleding. Dijken die niet voldoen aan de gestelde normen, moeten wij versterken. Ze worden dan opgenomen in het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Het waterschap is verantwoordelijk voor de realisatie van deze versterkingen.”

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 12.09.18 | 15.10 UUR


advertentie

Vandaag:
23° | 9°
Meer weer...
Morgen:
25° | 9°


LIVE SPORT
V.V. Buitenpost - SC Genemuiden 1-1
Olympia'28 - DSV'61 0-0
DESZ - NEC Delfzijl 2-0
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
4.78349 s