Vrijdag 26.04.19 | 14.51 uur

Taalles voor cursisten via het Taalpunt

Taalvrijwilligers gezocht in Zwartewaterland

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is een op de zes. Van de 1,3 miljoen 16 - 65-jarigen die moeite hebben met taal is het merendeel, ongeveer twee derde, autochtoon. Velen zijn (ook) digitaal niet vaardig genoeg om voldoende mee te kunnen doen in onze maatschappij. Tijd om de laaggeletterdheid goed aan te pakken!

In Zwartewaterland krijgen iedere week 74 cursisten taalles via het Taalpunt Zwartewaterland. Dit Taalpunt staat onder leiding van een taalpuntdocent, die weer wordt ondersteund door 38 gecertificeerde en actieve taalvrijwilligers. Zij geven een op een taalles aan een laaggeletterde of in groepjes. Het Taalpunt Zwartewaterland zoekt dringend nieuwe taalvrijwilligers die taalles willen gaan geven.

Hebt u een aantal uren per week tijd om een of meerdere taalvragers te begeleiden, bent u 18 jaar of ouder, vitaal en hebt u minimaal een MBO-3 opleiding gedaan? En niet onbelangrijk, bent u enthousiast om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan?

Dan kunt u, samen met belangstellenden uit Staphorst, kosteloos de basistraining voor taalvrijwilligers volgen in de Bibliotheek van Hasselt. Deze vindt plaats op vier woensdagmiddagen van 13.30 - 16.30 uur.
De eerste middag is op 19 september, de keren daarna zijn op 26 september, 3 en 10 oktober. Wie alle vier modules heeft gevolgd, ontvangt een certificaat van stichting Lezen en Schrijven, dat landelijk geldig is. Daarna heeft u voldoende geleerd om zelfstandig aan de slag te gaan als taalvrijwilliger in Zwartewaterland. We hopen dat er ook belangstelling is vanuit Zwartsluis en Genemuiden!

Kom voor meer informatie op donderdag naar het Taalpunt in Bibliotheek Hasselt of mail naar taalpunt@bibliotheekzwartewaterland.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 13.09.18 | 13.00 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.44865 s