Vrijdag 05.06.20 | 10.27 uur

Anna van der Breggen, Pascal Eenkhoorn en Eva Jonkers komen in actie!

Noordwesthoekers op medaillejacht bij WK wielrennen

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen© KNWU/Cor Vos

Komende week kijkt de wielerwereld reikhalzend uit naar de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg in en om Innsbruck. Maar liefst drie renners met heden en verleden bij WV Noordwesthoek komen in actie: Anna van der Breggen, Pascal Eenkhoorn en Eva Jonkers zullen hun uiterste best doen om zichzelf of hun ploegen aan één of zelfs meerdere titels te helpen.

Vorig jaar deed Jonkers ook al mee aan de wereldkampioenschappen in het Noorse Bergen. Destijds behaalde ze een 38ste plaats. De 17-jarige jongedame uit Staphorst komt donderdag 27 september in actie met Rozemarijn Ammerlaan, Sylvie Swinkels, Silke Smulders en Femke Gerritse.

Jonkers wacht een pittige klus, want de 71,7 kilometer lange wegrit zitten twee zware beklimmingen. De Muur van Gnadenwald doemt na 25 kilometer op, waarna de klim richting Igls volgt. De top van deze tweede en laatste beklimming ligt op goed 12 kilometer van het einde.

Wat kan Eenkhoorn bij beloften?
Pascal Eenkhoorn komt komende week twee keer in actie: maandag 24 september rijdt hij de 27,8 kilometer lange tijdrit en ook in de wegwedstrijd op vrijdag 28 september start hij. Laatstgenoemde koers is 179,9 kilometer en ze voert over de Muur van Gnadenwald en maar liefst vier keer de klim naar Igls.

Eenkhoorn is bezig aan een uitstekende debuutjaar in de WorldTour. De uit Genemuiden afkomstige coureur van Team LottoNL-Jumbo won al een rit in de Colorado Classic en de Wielerweek van Coppi en Bartali.

Gaat het eindelijk lukken voor Anna van der Breggen?
De afgelopen jaren veranderde zo'n beetje alles waar Anna van der Breggen ook maar in de buurt kwam in goud. Voor zelfs maar een fractie van haar erelijst zou menigeen een moord doen. Maar bij de wereldkampioenschappen is de oogst nog maar magertjes.

Tweede plaatsen behaalde de geboren Hasseltse genoeg, maar wereldkampioen worden zat er nog niet in. Maar, daar kan deze week zomaar verandering in komen.

Van der Breggen opent haar WK met de ploegentijdrit, op zondag 23 september 2018. Iets na tienen vertrekt ze met haar team Boels-Dolmans voor een pittige ploegentijdrit over 54,5 kilometer. De oranje trein wordt gerekend tot één van de favorieten.

Na een dag welverdiende rust wacht alweer de volgende medaillekans: ook op de tijdrit wordt Van der Breggen zeker niet kansloos geacht voor eremetaal. In het verleden werd ze al twee keer tweede op dit onderdeel. Kan ze nu met de wereldtitel gaan lopen?

De derde en laatste kans op goud wacht op 29 september. Van der Breggen is samen met landgenote Annemiek van Vleuten torenhoog favoriet voor de wereldtitel. Na 156,2 kilometer (met na de Muur van Gnadenwald drie keer het Igls-circuit) zal duidelijk zijn of haar grootste wielerdroom in vervulling zal gaan.

Schema Noordwesthoekers WK wielrennen op de weg 2018
Wilde u de verrichtingen van Van der Breggen, Eenkhoorn en Jonkers volgen? Schakel dan vanaf onderstaande tijdstippen in op Eurosport, NOS, Sporza of het UCI YouTube-kanaal voor de wedstrijdbeelden:
- Zondag 23-09 10.10 uur: ploegentijdrit Vrouwen (Anna van der Breggen)
- Maandag 24-09 10.10 uur: Individuele tijdrit Beloften (Pascal Eenkhoorn)
- Dinsdag 25-09 14.40 uur: Individuele tijdrit Vrouwen (Anna van der Breggen)
-Donderdag 27-09 09.10 uur: Wegwedstrijd Junioren vrouwen (Eva Jonkers)
- Vrijdag 28-09 12.10 uur: Wegwedstrijd Beloften (Pascal Eenkhoorn)
-Zaterdag 29-09 12.00 uur: Wegwedstrijd Vrouwen (Anna van der Breggen)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 22.09.18 | 15.50 UUR
Vandaag:
14° | 7°
Meer weer...
Morgen:
16° | 6°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.35916 s