Woensdag 26.06.19 | 11.17 uur

Kampioenschap Touwtrekken van Zwartwaterland

Spanning en spektakel bij Hasselts Fanfare

Spanning en spektakel bij Hasselts Fanfare

Spanning en spektakel bij Hasselts Fanfare© Henry Wallinga

UPDATE Het touwtrekkampioenschap Zwartewaterland, georganiseerd door de evenementencommissie van Hasselts Fanfare, groeit na haar comeback in 2016 steeds meer in populariteit. Dames en heren uit heel Zwartewaterland, waaronder de kernen Mastenbroek en Kamperzeedijk stroopten zaterdag 22 september hun mouwen op om de eretitel 'Sterkste van Zwartewaterland'.

De organisatie verwelkomde maar liefst 14 (!) ploegen. Er werd fanatiek gestreden om de fraaie wisselbeker. Een spannende strijd waarbij het vooral een kunst was voor het zgn. anker van de teams, de laatste man/vrouw, om zich staande te houden. Doordat het weer helaas roet in het eten gooide was de ondergrond erg nat en blubberig, waardoor het lastig was grip te houden om goed tegengewicht te geven. Uiteindelijk wist na een spannende strijd het team ‘Spartans’ de meeste keren de tegenstander over de middenlijn te trekken en werd aan hen de wisselbeker overhandigd.

Over het aantal enthousiaste supporters hadden de sportievelingen beslist geen klagen. Het was dan ook achter en in ‘Ons Gebouw’, de repetitieruimte van de muziekvereniging, aan de Van Haersoltelaan goed toeven. Onder het genot van een hapje en drankje met live muziek van Willem Spans werd afgesloten met een after party.

Eindstand 
1. Spartans
2. Rukkers
3. Grolleman II
4. 'Poar neemn'
5./6. Hekman, Van alles wat!
7. Grolleman I
8. t/m 12. Onder de Luifel, Gaat niet door, Knolbouw, Café de Sluus.
13. Aqua Comfort
14. Olympia'28 4

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 22.09.18 | 20.19 UUR


advertentie

Vandaag:
28° | 18°
Meer weer...
Morgen:
25° | 15°


AGENDA

HALFJAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
2.16437 s