Dinsdag 25.06.19 | 17.11 uur

Veel waardering voor vertrekkend 'gezicht van toeristisch Zwartsluis'

Koninklijke onderscheiding voor Eefje Bols-Stroeve

Koninklijke onderscheiding voor Eefje Bols-Stroeve

Koninklijke onderscheiding voor Eefje Bols-Stroeve© DKN | RDV

Mevrouw Eefje Bols-Stroeve is tijdens haar afscheid als beheerder van Sluuspoort op dinsdag 25 september 2018 door burgemeester Bilder benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de Koninklijke onderscheiding voor haar lovenswaardige inzet voor Museum Schoonewelle, Sluuspoort en toeristisch Zwartsluis.

Ruim 16 jaar was Eefje Bols hét gezicht van toeristisch Zwartsluis. Net na de eeuwwisseling kwam zij in dienst van de VVV Kop van Overijssel; twee dagen voor de plaatselijke VVV en één dag in de week voor museum Schoonewelle. Eefje vond het niet meer dan normaal om meer tijd en energie in haar werk te steken dan dat van haar gevraagd werd. Ze was een duizendpoot, bruisend van goede ideeën. Met kop en schouders steeg zij uit boven haar functie en groeide uit tot trotse ambassadeur voor museum Schoonewelle, Sluuspoort en Zwartsluis.

Tourist info
Voor de plaatselijke VVV, en later Tourist Info Zwartsluis, heeft Eefje veel betekend. Zij was nauw betrokken bij de promotie van toeristisch Zwartsluis en voelde zich verantwoordelijk om museum Schoonewelle en Sluuspoort op de kaart te zetten. Eefje keek daarbij over de gemeentegrenzen en onderhield goede contacten met de regio’s IJsseldelta en Weerribben-Wieden. Mede daardoor is veel bereikt op het gebied van bijvoorbeeld waterrecreatie.

Schoonewelle
Eefje had van jongsaf een grote liefde en bevlogenheid voor de natuur. Voordat zij bij beroepsmatig bij Schoonewelle aan de slag ging, was zij al jarenlang een gedreven vrijwilliger bij het museum. Door haar tomeloze inzet en energie heeft zij velen geïnspireerd. Zij deelt haar passie graag met anderen. Zo stond zij aan de wieg van de oprichting van JeugdNatuurClub de Wieden. Zonder haar was Museum Schoonewelle niet zo’n prachtig museum op een bijzondere plek in Sluuspoort.

Sluuspoort
In 2013 werd Eefje beheerder van Sluuspoort. In die hoedanigheid wist zij op bewonderenswaardige manier verbindingen te leggen tussen instanties, gebruikers van Sluuspoort, vrijwilligers en inwoners.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 25.09.18 | 17.31 UUR
Vandaag:
35° | 21°
Meer weer...
Morgen:
30° | 18°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.31746 s