Woensdag 26.06.19 | 11.17 uur

Eerste meepraatavond in De Schakel van Hasselt

CDA-fractie houdt meepraatavond voor burgers

CDA Zwartewaterland verlaat per maandag 1 oktober 2018 het gemeentehuis om meer in contact met inwoners te komen. "We merken dat de drempel om naar het gemeentehuis te komen te hoog is", aldus gemeenteraadslid Rudi van Zandwijk. "Wij gaan daarom onze eigen fractievergaderingen buiten het gemeentehuis laten plaatsvinden in alle kernen in Zwartewaterland en tegelijk combineren met de meepraatavonden die we reeds organiseren. Deze meepraatavonden werden enkele keren per jaar voor genodigden georganiseerd, maar het CDA wil deze avonden nu twee keer per maand laten plaatsvinden en voor iedereen openstellen."

"Het afgelopen jaar heeft het CDA veel contact gehad met inwoners die aangeven dat de afstand tussen politiek en inwoners groot is. Er speelt veel in Zwartewaterland, maar niet alles bereikt het gemeentehuis. We hopen hiermee de brug tussen politiek en inwoners kleiner te maken, maar het biedt ook de gelegenheid om gezamenlijk te kunnen discussiŽren over wat goed is voor de gemeente, je stad of wijk."

De meepraatavonden vinden afwisselend in de kernen van Zwartewaterland plaats en bestaan uit twee delen. "We spreken over een bepaald - actueel - thema en bieden ruimte voor iedere aanwezige om eigen bespreekpunten in te brengen. Vervolgens wordt het publiekelijke deel afgesloten met een drankje en vervolgt het CDA haar eigen vergadering."

Indien inwoners een onderwerp (al dan niet persoonlijk) willen aandragen bij het CDA, is dat mogelijk, via de raadsleden of per e-mail: fractie@zwartewaterland.cda.nl

De eerstvolgende meepraatavond vindt plaats op maandag 1 oktober om 19.30 uur, in De Schakel in Hasselt, Kastanjelaan 3. Thema is 'Wonen in Hasselt, daarna is er gelegenheid voor bezoekers om hun eigen bespreekpunten aan te dragen. Afsluiting omstreeks 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig. (www.cda.nl/zwartewaterland)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 26.09.18 | 11.38 UUR


advertentie

Vandaag:
28° | 18°
Meer weer...
Morgen:
25° | 15°


AGENDA

HALFJAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
2.49754 s