Woensdag 19.02.20 | 16.19 uur

In Balans noemt medewerkers bij hun voornaam!

Werkgelegenheidsproject In Balans bestaat 12,5 jaar

Werkgelegenheidsproject In Balans bestaat 12,5 jaar

Werkgelegenheidsproject In Balans bestaat 12,5 jaar© DKN | RDV

In Balans, het sociaal werkgelegenheidsproject voor mensen die in het huidige maatschappelijke systeem geen aansluiting kunnen vinden, bestaat deze week 12,5 jaar. De afgelopen jaren zorgde dit van origine Hasseltse bedrijf dat tientallen 'medewerkers' naar een juiste plek in de maatschappij zijn begeleid. "Meerdere medewerkers stromen nog steeds door naar het bedrijfsleven. Dat ervaren wij als een grote eer en vervult ons met trots", zegt Gerda Meuleman.

Talenten ontplooien
Coördinator Gerda Meuleman en Wolter van Hasselt stonden in maart 2006 (oorspronkelijk medio 2005, red.) aan de wieg van In Balans, het sociaal werkgelegenheidsproject van de gemeenten Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en de provincie Overijssel. "En een man als wijlen Wolter van Hasselt was jarenlang goud waard", zegt Gerda terugblikkend. "In Balans is en blijft een unieke organisatie voor maatschappelijke activering. Medewerkers kunnen binnen ons project nog steeds actief zijn in verschillende vormen van werkgelegenheid. Deze werkgelegenheid kan omschreven worden als 'innovatief', omdat In Balans zich op vernieuwende wijze richt op het ontplooien van persoonlijk talent en daarmee het verbeteren van arbeidsprestaties. 'Ja', Wolter was zijn tijd ver vooruit", zegt Gerda terugblikkend.

We roepen iedereen bij de voornaam!
Ook de regio-manager Jan Toonen laat voorafgaande aan het Jubileumcongres op donderdag 11 oktober 2018 ons weten, zich te vinden in de warme woorden van Gerda. "Zeg maar 'Jan'", zegt de Regio-manager tegenover De Zwartewaterkrant. "Bij In Balans roepen we iedereen bij de voornaam. Lekker kort en krachtig." Toonen vertelt bevlogen over de samenwerking met In Balans en zijnde zeventig medewerkers.

Stichting WijZ Welzijn | Dimence Groep
"In Balans Heeft zich per 1 maart 2017 aangesloten bij de Stichting WijZ Welzijn (onderdeel van de Dimence Groep). "Dat vroeg in het begin om veranderingen en aanpassingen. De mogelijkheden tot samenwerking tussen onze organisaties zijn met beide handen aangegrepen. Na twaalfenhalf jaar richt In Balans zich nog steeds op vernieuwende wijze bij het ontplooien van persoonlijk talent en daarmee het beter functioneren in de maatschappij."

Het Gedachtengoed van Wolter
"Wolter van Hasselt neemt een belangrijke plaats in, in de geschiedenis van In Balans", zegt Gerda Meuleman. Op 30 juli 2011 overleed Wolter, een bevlogen man die in Hasselt talloze initiatieven heeft genomen om de wereld duurzaam te verbeteren. Wolter begon met de kringloopwinkel 'De Groene Cirkel' en later ook de Wereldwinkel in Hasselt. Vervolgens de Stichting Natuur en Milieu Hasselt, met zijn wilgenknot-, en weidevogelgroep en landschapsbeheer. De themaweek Natuurlijk Hasselt, boordevol natuurbeleving. De zwerfvuilopruimactie met de schoolkinderen, de bomenroute in het Van Stolkspark en Wereldmaaltijden op Wereld-Voedseldag. Dit alles kwam uit de koker van Wolter. Bij binnenkomst in de hal van In Balans hangt een groot portret van Wolter. Het zegt veel over in Balans in Hasselt. Het gedachtegoed van Wolter van Hasselt leeft voort. De hal draagt niet enkel de foto van de Hasselter. Zijn visie op duurzaamheid is dé basis van In Balans.

Jubileumcongres | In Balans
Begeleiders en medewerkers heten u welkom tijdens het jubileumcongres op donderdag 11 oktober 2018, vanaf 13.30 uur. Vanaf 14.00 uur is er een presentatie.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 09.10.18 | 07.20 UUR
Vandaag:
8° | 3°
Meer weer...
Morgen:
10° | 8°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.34602 s