Woensdag 21.08.19 | 17.54 uur

'Groene Workout’ in je eigen buurt

Landelijke Natuurwerkdag op 3 november

Dit jaar staat de Natuurwerkdag op zaterdag 3 november 2018 in het teken van 'Groen en gezondheid'. Steeds meer mensen weten dat bewegen en groen om je heen een positieve weerslag heeft op je algehele gezondheid. Combineer deze twee en je geeft daarmee niet alleen jezelf een boost, maar ook het landschap. Dit jaar organiseert Landschap Overijssel naast de 'standaard' locaties ook een aantal bijzondere locaties.

Bijvoorbeeld plog-locaties, een mantelzorglocatie, een speciale single-locatie en een locatie voor mensen die minder goed te been zijn. Landschap Overijssel wil hiermee laten zien dat groen belangrijk is voor iedereen en hier zoveel mogelijk in faciliteren. Meld je alleen, of samen met buren, vrienden, familie of collega’s aan op www.natuurwerkdag.nl voor een locatie bij jou in de buurt! De Natuurwerkdag wordt lokaal mede georganiseerd door IVN, KNNV, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere groene (vrijwilligers) organisaties in Overijssel.

Ploggen, mantelzorgers en singles
Zaterdag 3 november vindt voor de 18e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats. Vorig jaar deden er zo’n 1600 deelnemers mee in Overijssel op bijna 60 locaties. Van boompjes zagen op de heide tot afval opruimen en buurttuinen opknappen, er is veel werk verzet voor ons landschap. Dit jaar voegt Landschap Overijssel een tweetal plog-locaties toe van waaruit je een wandelroute loopt en je het onderweg gespotte afval verzamelt. Ook is er een bijzondere mantelzorgerslocatie om een groep zorgenden met elkaar in contact te brengen en desgewenst ervaringen uit te wisselen. Tot slot is er, wegens het succes van vorig jaar, weer een speciale locatie voor singles. Dit keer is de locatie in de omgeving van Zwolle.

Groen, gezond, gezellig
Ieder jaar wordt er hard gewerkt op de verschillende locaties, maar er is ook tijd voor lol. De ochtend start gezamenlijk met koffie en thee en na afloop is er soep voor iedereen. Op vele locatie zijn ook kinderen van harte welkom. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt. Kijk voor details, updates en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.

Waardevol Overijssel
Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Lever jouw bijdrage tijdens de Natuurwerkdag 2018. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij, de provincie Overijssel en andere natuurorganisaties. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 09.10.18 | 10.20 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 13°
Meer weer...
Morgen:
24° | 13°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.33505 s