Maandag 25.05.20 | 19.29 uur

Eumpien, kermis, optredens, marktkramen en snert!

Biestemerk komt vroeg op gang in Genemuiden

Juriaan en Silvia Folkers, nabij de Westerkaai

Juriaan en Silvia Folkers, nabij de Westerkaai© DKN | RDV

Dinsdag 16 oktober 2018 staat Genemuiden in het teken van Biestemerk. Het jaarlijkse 'beesten'festijn staat dit jaar voor de 168ste keer op de kalender. Voor een Geallemuniger is een bezoek aan de Biestemerk, ieder jaar op de derde dinsdag van oktober, een vast gegeven. Aan de Veerweg-Westerkaai staat ondernemersechtpaar Juriaan (40) en Silvia (39) Folkers. De marktkraamhouders uit Nieuwleusen waren al vroeg ter plaatse. "Mijn man (Juriaan, red.) heeft afgelopen nacht zelfs niet geslapen. Niet van spanning, hoor! Juriaan had nachtdienst", zegt de goedlachse inwoonster uit de buurgemeente.

Aan de Veerweg-Westerkaai is het hedenochtend een drukte van belang. Niet met auto's overigens, de Westerkaai is afgezet en nabij de Veerweg zegt een 'parkeerwachter' vriendelijk gedag. Het weer is ongekend voor de maand oktober, zonnig en droog, met hier en daar wat bewolking boven de stad. Rustig en droog. Ideaal herfstweer met zo'n 22 graden. Het is een ongekende luxe voor de tijd van het jaar. Terug naar het ondernemersechtpaar Folkers.

"Deze Biestemerk is voor ons de laatste maal!", zegt Silvia. "We hebben het gezamenlijk drie jaar volgehouden met de verkoop van schoenen. Maar het is tijd voor wat anders. Juriaan draait naast de verkoop van schoenen ook nachtdiensten. Dat is niet vol te houden, he?" Silvia kijkt om haar heen en vertelt 't jammer te vinden. "Vandaar, de extreem hoge kortingen voor alle schoenen tijdens de Biestemerk." Terug naar de jaarlijkse Biestemerk.

Biestemerk staat voor kuieren of blijven staan, omdat we bekenden tegenkomen. En niets is fijner dan elkaar in het gangpad tussen de kramen, elkaar te ontmoeten. En dan is het natuurlijk vooral veel herinneringen ophalen, met op de achtergrond de honderden kraampjes, met daarin een grote hoeveelheid aan schoenen, kleding, speelgoed, etenswaren en aanverwante artikelen. Het trekt ook vandaag veel bekijks en hopelijk veel kopers aan.

Parkeren
Bezoekers die met de auto naar de Biestemerk komen, parkeren buiten het stadscentrum. Als uw geparkeerde voertuig het verkeer blokkeert, een onveilige situatie veroorzaakt of op een verkeerde plek staat dan kan het voertuig worden weggesleept.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 16.10.18 | 09.57 UUR
Vandaag:
21° | 5°
Meer weer...
Morgen:
23° | 6°


AGENDA

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.36386 s