Vrijdag 05.06.20 | 13.06 uur

Start opleiding van boer naar educatieboer

Boerderijeducatie in de IJsseldelta

Start opleiding van boer naar educatieboer

Start opleiding van boer naar educatieboer© GC IJsseldelta

Op initiatief van LTO Noord en de Gebiedscoöperatie IJsseldelta zijn twaalf enthousiaste boeren en boerinnen in de IJsseldelta gestart met het opleidingstraject tot educatieboer. Schoolkinderen betrekken bij het agrarische bedrijf en vertellen waar ons voedsel vandaan komt is belangrijk en draagt bij aan een beter imago van de landbouw.

De opleiding bestaat uit een cursus ‘Belevend Leren’ en een bedrijfshulpverlening (BHV) cursus.

De deelnemers leren in vier dagdelen hoe zij het verhaal op een leuke, enthousiaste en informatieve manier aan schooljeugd kunnen vertellen. Daarnaast bezoeken de deelnemers bedrijven van collega-ondernemers. Zo kunnen zij ideeën opdoen voor educatie op het eigen bedrijf.

Met je klas naar de boerderij
Na afloop van de cursus kan iedere educatieboer zijn of haar eigen doelgroep bepalen. Sommige boeren kiezen voor het basisonderwijs, terwijl anderen graag leerlingen van het middelbaar onderwijs ontvangen op het bedrijf. Het boerenerf is een plek waar veel kerndoelen uit het onderwijs beleefd kunnen worden, zoals dierwelzijn en gezondheid, voedselveiligheid, energie, klimaat, techniek, natuur en milieu.

Vanaf 2019 is het aanbod van boerderijeducatie in de IJsseldelta te bekijken via de website van de Gebiedscoöperatie IJsseldelta (www.gcijsseldelta.nl) en kan een bezoek worden gepland bij de educatieboerderijen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 25.10.18 | 09.33 UUR
Vandaag:
14° | 7°
Meer weer...
Morgen:
16° | 6°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.52895 s