Vrijdag 05.06.20 | 15.30 uur

Stem op Taalpunt van Bibliotheek Zwartewaterland

Rabobank Coöperatie Weken van start!

Het Taalpunt van Bibliotheek Zwartewaterland, dat gevestigd is in Bibliotheek Hasselt, doet dit jaar mee met de Rabobank Coöperatie Weken. Veel mooie initiatieven hebben zich aangemeld voor deze weken. Leden van de Rabobank Vaart en Vechtstreek krijgen de kans om 100.000 euro te verdelen onder de lokale verenigingen en stichtingen.

In onze samenleving is Taal van levensbelang. Helaas is één op de negen volwassenen laaggeletterd. Dat betekent dat ook in Hasselt en omgeving veel mensen grote moeite hebben lezen. Wanneer je informatie niet goed begrijpt, is de kans groot dat je minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond bent dan geletterde mensen.

Taalcoaches van het Taalpunt in de Bibliotheek in Hasselt helpen laaggeletterden uit hun isolement door ze met praktische hulpmiddelen beter te leren lezen en schrijven en ook digivaardiger te worden. Dit alles onder de noemer: Er gaat een wereld voor je open wanneer je kunt lezen en schrijven: een wereld waarin je je vrij kan bewegen en waaraan je mee kan doen.

Taalpunten zijn laagdrempelig en voorzien in een grote behoefte. Bijna wekelijks melden zich nieuwe taalvragers in de Bibliotheek. Velen daarvan vragen om een taalcoach, een opgeleide vrijwilliger die de Nederlandse taal goed kent en minimaal een uur per week taalles geeft. Dat kan 1 op 1 of in een groepje.

Taalvragers worden gratis geholpen, maar er zijn natuurlijk wel kosten die betaald moeten worden. Denk aan de basistraining voor taalvrijwilligers en leermiddelen als leesmethodes, hertaalde leesboekjes, oefenboeken met opdrachten, de Startkrant, laptops, mappen en kopieerkosten.

Er kan gestemd worden via www.cooperatieweken.nl/vvs

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 24.10.18 | 08.21 UUR
Vandaag:
14° | 7°
Meer weer...
Morgen:
16° | 6°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.3656 s