Vrijdag 05.06.20 | 14.12 uur

Groen, gezond en gezellig!

Bijzondere natuurwerkdaglocaties in Overijssel

Dit jaar staat de Natuurwerkdag op 3 november in het teken van ‘Groen en gezondheid’. Steeds meer mensen weten dat bewegen en groen om je heen een positieve weerslag heeft op je algehele gezondheid. Combineer deze twee en je geeft daarmee niet alleen jezelf een boost, maar ook het landschap. Dit jaar organiseert Landschap Overijssel naast de ‘standaard’ locaties ook een aantal bijzondere locaties. Bijvoorbeeld een mantelzorglocatie, plog-locatie en een speciale single-locatie. Meld je alleen, of samen met buren, vrienden, familie of collega’s aan op www.natuurwerkdag.nl voor een locatie bij jou in de buurt!

De Natuurwerkdag wordt lokaal mede georganiseerd door IVN, KNNV, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere groene (vrijwilligers) organisaties in Overijssel.

Mantelzorgers, singles en ploggers
Van boompjes zagen op de heide tot afval opruimen en buurttuinen opknappen, ieder jaar wordt er veel werk verzet op alle natuurwerkdaglocaties in de provincie. Dit jaar voegt Landschap Overijssel een bijzondere mantelzorgerslocatie in Enschede toe om mantelzorgers met elkaar in contact te brengen en ze de positieve effecten van natuur op lichaam en geest te laten ervaren. Daarnaast is er weer een single-locatie aangewezen, dit jaar bij de Agnietenplas in Zwolle. Ook ploggers kunnen hun steentje bijdragen door op de Lemelerberg, gewapend met prikstok en vuilniszak, de wandelroutes afvalvrij te maken.

Groen, gezond, gezellig
Ieder jaar wordt er hard gewerkt op de verschillende locaties, maar er is ook tijd voor lol. De ochtend start gezamenlijk met koffie en thee en na afloop is er soep voor iedereen. Op vele locatie zijn ook kinderen van harte welkom. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt. Kijk voor details, updates en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 26.10.18 | 09.10 UUR
Vandaag:
14° | 7°
Meer weer...
Morgen:
16° | 6°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
0.33602 s