Zaterdag 20.04.19 | 20.11 uur

Bibliotheek Zwartewaterland deelt prijzen uit

Winnaars escapespel Kinderboekenweek bekend!

Winnaars escapespel Kinderboekenweek bekend!

Winnaars escapespel Kinderboekenweek bekend!© Bibliotheek Zwartewaterland

Van 3 t/m 14 oktober 2018 was de Kinderboekenweek. Tijdens deze week konden alle groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in Zwartewaterland na aanmelding deelnemen aan een ‘escapespel’. Dit spel is speciaal voor de Kinderboekenweek ontwikkeld door de Regelaardij in opdracht van en in samenwerking met Bibliotheek Zwartewaterland.

De leerlingen zijn in teamverband samen aan de slag gegaan met het oplossen van raadsels, geheimschrift en andere opdrachten. Gezamenlijk kwamen ze tot de oplossing. Het spel werd ingeleid door een van tevoren opgenomen interview in Bibliotheek Hasselt met kinderboekenschrijfster Corien Oranje. Haar ‘Top Secret’ reeks vormde de basis van het spel. Met natuurlijk een prijs voor de groep die het snelst het spel had opgelost.

Deze week was de prijsuitreiking aan de winnaars. Romy Tiemes van Bibliotheek Zwartewaterland deelde de prijzen uit. Zij was daarvoor op bezoek bij De Wijngaard in Zwartsluis. Van deze school was groep 6 het snelst van alle groepen 5 en 6 in Zwartewaterland met een tijd van 34 minuten en 18 seconden. Niet alleen groep 6 van De Wijngaard heeft tijdens het spel goed samengewerkt om tot een snelle tijd te komen ook groep 8 van de Wijngaard heeft goed gepresteerd met een zeer snelle tijd van 32 minuten en 56 seconden. Zij waren hiermee het snelst van alle groepen 7 en 8 in Zwartewaterland.

Beide groepen ontvingen de complete Top Secret serie van Corien Oranje voor de klas.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 01.11.18 | 16.13 UUR


advertentie

Vandaag:
23° | 9°
Meer weer...
Morgen:
25° | 9°


LIVE SPORT
V.V. Buitenpost - SC Genemuiden 1-1
Olympia'28 - DSV'61 0-0
DESZ - NEC Delfzijl 2-0
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
9.86725 s