Zaterdag 20.04.19 | 20.11 uur

Vermakelijk duel eindigt in remise: 3-3

Tevreden gezichten bij Sc Genemuiden - Vv Berkum

Tevreden gezichten bij Sc Genemuiden - Vv Berkum

Tevreden gezichten bij Sc Genemuiden - Vv Berkum© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Dat een wedstrijd die eindigt in een gelijkspel niet saai behoeft te zijn bewees de wedstrijd tussen SC Genemuiden en Vv Berkum. In een vermakelijk duel werden zaterdag aan de eindstreep de punten gebroederlijk verdeeld. Een puntendeling waarmee beide teams uiteindelijk wel mee konden leven. Berkum kwam al vroeg op een 0-1 voorsprong en zou dit kunstje in het verdere verloop van de wedstrijd nog twee keer herhalen. Dat Sportclub drie keer weer langszij wist te komen toonde de veerkracht aan van de groen- witten en het punt dat men hierdoor wist binnen te slepen was dan ook meer dan terecht.

De openingsfase van de wedstrijd was in ieder geval voor de gasten uit Berkum. Na 5 minuten spelen prijkte er al een 0-1 voorsprong op het scorebord door een vroege treffer van Jasper van der Stouw. Als een duveltje uit een doosje wist hij de bal op te pikken, legde aan en voordat Sportclub het in de gaten had lag de bal al in het net. Deze vroege treffer maakte niet dat SC Genemuiden zich al in een vroeg stadium verslagen voelde. Het bleef de aanval zoeken en op zoek naar een snelle aansluiting. Gelukkig hoefde het publiek daar niet al te lang op te wachten.

Een strakke vrije trap van Omar Kavak ging over de opgestelde muur. Verraste doelman Dominic van Hoof en met gevoel voor precisie verdween de bal hard in het net. De stand was weer gelijk en beide teams mochten op jacht naar een nieuwe voorsprong. De meest uitgelezen mogelijkheid om dit te bewerkstelligen was voor v.v. Berkum. Na een overtreding binnen de zestien had de uitstekend leidende scheidsrechter Shona Shukrula maar één optie en dat was de bal op de stip leggen. Marc van der Meulen mocht namens v.v. Berkum de strafschop nemen, maar zag tot ontsteltenis van zijn medespelers dat de bal gestopt werd door doelman Daan Huiskamp. Toch was het v.v. Berkum die met een voorsprong zou gaan rusten, nadat SC Genemuiden zelf verzaakte om de kansen die het kreeg onbenut te laten was het Björn Bakker die op slag van rust v.v. Berkum opnieuw op voorsprong zette.

Na de verplichte pauze wist SC Genemuiden wat het te doen stond. Opnieuw tegen een nederlaag aanlopen was geen optie. De druk naar voren werd opgevoerd en de jacht op de gelijkmaker werd ingezet. Dit resulteerde na een uur spelen dat Sportclub opnieuw langszij kwam. Een aangespeelde bal van Omar Kavak bereikte Jan Hooiveld. Deze draaide zich weg van zijn tegenstander, haalde uit en doelman van Hoof was gezien.

Maar opnieuw lukte het SC Genemuiden niet om de gelijke stand vast te houden of zelf op voorsprong te komen. Nu was het Jasper van der Stouw die het feestje van Sportclub leek te verzieken door de 2-3 binnen te tikken. De thuisclub keek opnieuw tegen een achterstand aan, met nog vijfentwintig minuten te gaan zou het alle zeilen bij moeten zetten om nog een bevredigend resultaat te halen. Dit constateerde ook trainer Jan van Raalte. De moegestreden Nick Buitink mocht gaan douchen en de frisse en altijd gretige Frank Kuurman kwam binnen de lijnen.

Deze wissel miste zijn uitwerking niet. Tenminste Frank Kuurman deed waarvoor hij was ingebracht. Na een scrimmage voor het doel van v.v. Berkum mocht hij zijn voet tegen de bal zetten. Deze raakte in eerste instantie nog wel de onderkant van de lat maar tot opluchting van de thuisclub passeerde hij de doellijn aan de goede kant. Opnieuw was het gelijk, wanneer in de slotfase het vizier van Sijmon Eenkhoorn iets scherper was geweest had de stand ook zomaar in het voordeel van SC Genemuiden kunnen worden beslist alleen zou dit iets teveel van het goede zijn geweest. De gelijke eindstand was een goede afspiegeling van wedstrijd. Geen van beiden teams verdiende het eigenlijk om te winnen. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 05.11.18 | 10.06 UUR


advertentie

Vandaag:
23° | 9°
Meer weer...
Morgen:
25° | 9°


LIVE SPORT
V.V. Buitenpost - SC Genemuiden 1-1
Olympia'28 - DSV'61 0-0
DESZ - NEC Delfzijl 2-0
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
4.54781 s