Maandag 20.05.19 | 13.22 uur

Trainer Jarrisch Keizer trots op vechtlust van Hasselters

Olympia'28 wint lastig uitduel en is klaar voor Zalk

Olympia'28 heeft het belangrijke uitduel tegen Swift'64 uit Swifterbant gewonnen. Na een matige eerste helft was het in de tweede helft Olympia'28 die op basis van passie en vechtlust een overwinning boekte. Eindstand: 2-4.

De start van de wedstrijd is duidelijk voor Swift'64. Via de flanken kan Swift'64 meermaals gevaarlijk worden, maar vergeet men te scoren. In de veertiende minuut doen de mannen van trainer Arjan ten Hove dat wel. Een bal van Bas van Spronsen komt in de zestienmeter terecht bij Thim Verhoeven. Voor hem is het een koud kunstje om de 1-0 voorsprong op het bord te zetten.

Tien minuten na de openingstreffer is het Willard Visscher die het gelijk weet te maken. Een voorzet van Bertus Finke wordt verlengd door Jeffrey van de Belt en wordt binnengewerkt door Visscher. Waar Olympia'28 daarna het betere van het spel krijgt en ook kansen op de voorsprong is het Swift’64 wat met een voorsprong gaat rusten. Een verkeerde terugspeelbal wordt verwerkt tot corner. Uit die corner kan Tom Roskam de 2-1 binnenkoppen.

In de tweede helft is het Olympia'28 wat met meer vechtlust het veld op komt. Na vijf minuten is het Bertus Finke die gevaarlijk kan worden maar zijn schot langs de verkeerde kant van de paal ziet verdwijnen. Een paar minuten later is het diezelfde Finke die wel weet te scoren na een prachtige hakbal van John Sanders. Na de gelijkmaker gaan beide ploegen op zoek naar de winnende treffer.

Wat volgt is een wedstrijd waar de bal op hoog tempo naar beide speelhelften gaat. Ondanks het hoge tempo en het gladde natte veld resulteert die niet in veel kansen. In het eind zijn het de mannen van Jarrisch Keizer die aan het langste eind trekken.

In de 86e minuut is het Erik van de Kolk die een vrije trap mag nemen op 25 meter. Hij ziet zijn schot van richting veranderen en laat zo de keeper kansloos achter. In de blessuretijd is het Van de Belt die ook in deze wedstrijd zijn doelpunt meepakt. Hij krijgt de bal van Finke, draait zichzelf vrij en schiet daarna rustig binnen. Hierdoor staat hij na zeven duels al op negen doelpunten. Olympia'28 vinden we na deze overwinning terug op de zesde plek in de Derde klasse C. Men heeft nu weer aansluiting met de bovenste ploegen in de competitie.

Zaterdag aanstaande spelen de Hasselters een thuiswedstrijd tegen promovendus SV Zalk. Die ploeg vinden we na zeven duels terug op de elfde plek. Aan de ploeg van Jarrisch Keizer om de goede flow vast te houden en de drie punten in Hasselt te houden. (www.olympia28.nl | Berthil Kreykes)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 12.11.18 | 08.11 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 7°
Meer weer...
Morgen:
21° | 3°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.32012 s